fcb.portal.reset.password

El jurat i el comitè tècnic de l’Espai Barça, en la reunió d’ahir a la tarda. / GERMAN PARGA-FCB

L’Espai Barça continua avançant. Els concursos de selecció dels projectes arquitectònics per a la construcció del Nou Camp Nou i el Nou Palau Blaugrana, que van començar el 5 de juny passat, entren ara en una segona fase amb la selecció de la llista dels finalistes i l’inici dels treballs per part d’aquests per presentar les seves propostes arquitectòniques de cada instal·lació. El jurat ha escollit vuit equips formats, en la seva majoria, per un estudi internacional i un de local que prepararan les seves propostes arquitectòniques per a l’Estadi, i uns altres sis equips que faran el mateix per al Nou Palau, basat en la recomanació realitzada per la comissió tècnica, formada per l’equip de l’Espai Barça i dos arquitectes representant el COAC.

El jurat i el comitè tècnic de l’Espai Barça es van reunir ahir a la tarda fins a última hora de la nit per fer la selecció dels finalistes d’entre de tots els participants, un total de 45 equips per als dos concursos. El jurat està encapçalat pel president Josep Maria Bartomeu, que avui a primera hora del matí ha viatjat a Ginebra per participar en l’Assemblea de l’ECA (Associació de Clubs Europeus).

Cal recordar que el jurat de l’Espai Barça, tal com es va informar dilluns a la Junta Directiva, està format per cinc membres del Club, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i un membre de l’Ajuntament de Barcelona. Els representants del FC Barcelona són Josep Maria Bartomeu, Susana Monje, Jordi Moix, Emili Rousaud i l’arquitecte Juan Pablo Mitjans. Per part del COAC, en formen part el degà Lluís Comerón i els arquitectes Arcadi Pla i Joan Forgas, mentre que el representant de l’Ajuntament és l’Aurora Lopez, gerent d’Urbanisme.

Els equips finalistes rebran aquesta tarda tota la informació tècnica necessària per a l’elaboració dels seus projectes, el plec de bases de la segona fase, amb regles, criteris i tota la documentació tècnica  elaborada per l’equip de l’Espai Barça. Els estudis tindran fins a finals d’any per fer entrega de les seves respectives propostes. En el cas del Concurs del Nou Camp Nou, disposaran de 3 mesos i en el Concurs del Nou Palau Blaugrana, de 2,5 mesos. Després de la revisió tècnica de les propostes presentades segons els criteris establerts en el plec de bases de la segona fase, i la selecció final de candidatures per part del comitè tècnic, el jurat haurà d’anunciar els projectes guanyadors.

Declaracions del president Josep Maria Bartomeu:

“Avui hem fet un pas més en el desenvolupament de l’Espai Barça que van votar els socis en referèndum. Vam començar fa uns mesos amb l’adjudicació del Miniestadi, el projecte que ja

comença, i ara ens hem reunit el jurat per escollir els vuit equips d’arquitectes finalistes per al Nou Camp Nou i els sis per al Nou Palau Blaugrana. Ha estat una tarda de molt treball, hem revisat molts documents i moltes propostes, crec que hem fet una bona selecció i agraeixo molt al jurat la seva feina. És un jurat independent, especialistes en el món de l’arquitectura, de l’enginyeria, de la construcció, i gràcies a ells podem dir que comencem ja aquesta segona fase, important per a l’Espai Barça. Estem molt satisfets del nivell dels estudis que s’han presentat i estem convençuts que en aquesta selecció hi són gran part dels millors despatxos del món en aquest tipus d’arquitectura esportiva i d’aquí a un temps veurem els fruits. Ara hem d’esperar uns mesos, veure com són les propostes dels equips finalistes i tornar a reunir el jurat un altre cop”.

Declaracions del directiu Jordi Moix:

“El jurat s’ha reunit per analitzar els estudis de la comissió tècnica i s’han avaluat els 45 despatxos que es van presentar per a l’Estadi i per al Palau, i seguint els criteris que es van decidir amb la publicació de les pliques, s’han valorat principalment les seves experiències en instal·lacions d’aquest tipus, tant d’estadis com de palaus; els equips que s’organitzaven i les consultores tècniques d’estructures, d’instal·lacions, de cobertes que col·laboraven amb els candidats. Amb això hem triat els vuit equips per al Camp Nou i els sis per al Palau que més pensem que poden treballar amb el plec de condicions del programa funcional. Ara, en aquesta segona fase, els finalistes treballaran durant els propers tres mesos amb els requisits que els donem, des del punt de vista constructiu, de volumetria i d’operacions,  i elaboraran els seus projectes. A finals d’any serà quan analitzarem aquests projectes i triarem les dues propostes guanyadores”.

ELS ESTUDIS FINALISTES SÓN:

Per al Concurs del Nou Camp Nou:

-       AECOM + B720 ARQUITECTES

-       ARUP SPORT + TALLER D’ARQUITECTURA R. BOFILL

-       BIG + IDOM + BAAS ARQUITECTES

-       GENSLER SPORT + OAB

-       HKS + COX + BATLLE I ROIG ARQUITECTES

-       AFL + MATEO ARQUITECTURA

-       NIKKEN SEKKEI + PASCUAL I AUSIÓ ARQUITECTES

-       POPULOUS + MIAS ARQUITECTES + RCR ARQUITECTES

Per al Concurs del Nou Palau Blaugrana:

-       DOMINIQUE PERRAULT ARCHITETURE + MASSIP-BOSCH ARQUITECTES

-       GMP + GCA ARQUITECTES

-       HOK + TAC ARQUITECTES

-       MAKE + BCQ ARQUITECTES

-       MANGADO ARQUITECTOS + BACH ARQUITECTES + R. SANABRIA ARQUITECTES + I. PARICIO

-       WILKINSON EYRE ARCHITECTS + ALONSO BALAGUER RIERA ARQUITECTES


El jurat escull els finalistes dels concursos... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();