fcb.portal.reset.password

Els primers treballs del procés de canvi de gespa al terreny de joc han començat aquest matí / GERMÁN PARGA-FCB

El Camp Nou estrenarà nova gespa per al proper partit contra el Màlaga un cop finalitzi el procés de substitució de l’actual, que ha començat avui i que s’allargarà fins dissabte. Es tracta d’una substitució de l’herba del terreny de joc sense complicacions i que no requereix accions en profunditat com en altres actuacions. Simplement es procedirà a millorar el substrat amb productes específics i a col·locar els nous pans de gespa procedent de Bordeus, exactament de la zona de les Landes francesos.

Ahir, un cop acabat el partit, es va procedir a desmuntar les primeres files de graderies pròximes al gol sud per poder guanyar l’alçada suficient perquè puguin entrar-hi les màquines. Aquest matí, amb una mica de retard a causa de la intensa pluja que ha caigut, s’han iniciat els treballs per retirar els elements esportius (porteries, banderoles i sensors de control), el sanejament dels aspersors i l’arrencada de la gespa. 

Els pans de gespa que formaran la nova catifa verda del Camp Nou cobriran l’extensió de 8.500 m2 del terreny de joc i tindran un gruix de 4 cm. Seran transportats des de Bordeus en 21 camions frigorífics per conservar-ne la frescor al màxim. Els pans seran recollits aquesta nit, viatjaran als camions refrigerats  durant el dia de demà i a partir de dijous, de matinada, es començaran a col·locar al Camp Nou, evitant les hores puntes de màximes temperatures.  

Mentrestant, dimecres al matí es barrejaran els productes al substrat i a la tarda una màquina làser especial farà els pendents del terreny de joc. Entre divendres i dissabte s’acabaran de col·locar els pans, i a continuació es procedirà a pintar les ratlles del camp i a col·locar les porteries.

La setmana que ve, abans del partit contra el Màlaga, es durà a terme el rolat del camp i el tractament preventiu contra els fongs.

Canvi després de dues temporades

Tal com es va anunciar ahir, la Junta Directiva va aprovar el canvi de gespa, que es va decidir després de valorar les darreres anàlisis del Departament d’Operacions del Club, que vetlla, amb un seguiment periòdic exhaustiu, pel fet que el primer equip tingui sempre el terreny de joc del Camp Nou en les millors condicions.

El camp serà substituït després de dues temporades en haver-s’hi detectat certa fatiga, originada pel fet que el curs esportiu passat es va allargar més de l’habitual i que aquest estiu s’han viscut unes condicions climatològiques inusuals, amb el segon mes de maig i de juny més calorós dels darrers 70 anys i el primer mes de juliol en altes temperatures.


Comencen els treballs per canviar la gespa del... por fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();