fcb.portal.reset.password

Imatge del documental ‘Josep Suñol: Un crit valent’, protagonitzat per l’actor Pere Arquillué / FCB

El documental ‘Josep Suñol: Un crit valent’ ja té dia i hora per a la seva estrena. Serà el proper 18 de gener a les 20 hores, en un indret que es desvelarà pròximament, quan el film sobre la figura del president Josep Suñol i Garriga, assassinat per soldats franquistes a l’estiu del 1936, veurà la llum. De moment, ja es pot veure el tràiler de la producció audiovisual impulsada pel FC Barcelona i realitzada per Minoria Absoluta, amb la direcció de Francesc Escribano i amb l’actor Pere Arquillué en el paper del president barcelonista.

El documental, de 50 minuts de durada, amb un guió escrit per David Castillo i la realització a càrrec de David Barragán, té elements de ficció i inclou també testimonis de diferents personatges de la vida barcelonista. ‘Un crit valent’ pretén ser un homenatge vibrant i original a la figura i l’obra de Josep Suñol, un personatge irrepetible en la història del FC Barcelona i de Catalunya.

El colofó de l’Any Suñol

La restauració de la figura històrica de Josep Suñol i Garriga al lloc que en justícia li correspon culmina ara amb aquest documental que serà el colofó a l’Any Suñol. Durant el 2015, i tal com va decidir la Junta Directiva, s’han desenvolupat diferents accions per recuperar la figura de Suñol, oblidada al llarg de més de 60 anys. Durant l’Any Suñol s’ha creat un espai permanent al Museu del Club, amb objectes i documents propietat del Museu, de l’arxiu familiar i procedents de l’Arxiu Nacional de Catalunya. La Llotja Presidencial del Camp Nou ja porta el nom de Llotja President Suñol i al mes de maig passat es va celebrar l’acte institucional de la nova nomenclatura amb la presència de les màximes institucions del país, i l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté va pronunciar una conferència magistral al mes de juny sobre la figura de Suñol i el període històric en relació amb el FC Barcelona i Catalunya.


Trailer Suñol Un Crit Valent by fcbarcelona
Tornar a dalt