fcb.portal.reset.password

Vista Nocturna Nou Camp Nou

El FC Barcelona comunica que el Jurat de l’Espai Barça ha escollit per unanimitat la proposta de l’equip Nikken Sekkei + Pascual y Ausió Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del Nou Camp Nou. El jurat, format per cinc membres del Club, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i un membre de l’Ajuntament de Barcelona, ha pres la decisió després d’un procés de revisió de les propostes presentades, a càrrec d’una comissió tècnica, segons els criteris establerts en el plec de bases i requeriments del concurs. La reunió en què s’ha pres la decisió s’ha celebrat aquesta vespre a la Sala de Premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou, després de l’exposició dels quatre equips finalistes.

La proposta de l’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica. Descomposa i tracta amb enginy la gran alçada i amplada fruit de la necessària ampliació de la instal·lació.

També destaca per la seva relació amb l’entorn, donant profunditat, generant ombres i fent que els socis siguin els protagonistes de la façana i participin de l’espai lliure en tot moment. La proposta presenta una subtil i molt estudiada intervenció en l’entorn per facilitar la circulació i aconseguir diversitat d’usos urbans en el Campus Barça, i garantitza una construcció clara i segura.

En definitiva, es tracta d’una soluició única, com única és la seva gènesi, reproduint la tan característica visió de la grada i marquesina de tribuna, de dins a fora, un silenciós i contundent homenatge a l’estadi de Francesc Mitjans de 1957.

El Concurs Internacional d’Arquitectura

El 5 de juny passat es va engegar el Concurs Internacional d’Arquitectura, per a l’elecció dels projectes per a la construcció del Nou Camp Nou i del Nou Palau Blaugrana, amb la publicació d’un plec de bases amb regles i criteris per a la selecció. Un concurs que s’ha dut a terme en un format a dues voltes, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El jurat ha estat integrat per cinc membres del FC Barcelona, quatre membres de la Junta Directiva i un arquitecte; tres membres del Col·legi d’Arquitectes; i un, de l’Ajuntament de Barcelona. Els representants del FC Barcelona al jurat de l’Espai Barça han estat Josep Maria Bartomeu, Susana Monje, Jordi Moix, Emili Rousaud i l’arquitecte Juan Pablo Mitjans. Per part del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el degà del COAC Lluís Comeron, i els arquitectes Arcadi Pla i Joan Forgas, mentre que el representant de l’Ajuntament ha estat Aurora López, gerent adjunta d’Urbanisme.

La primera volta del concurs va ser la fase de prequalificació dels diferents equips. Es van presentar un total de 45 equips, 26 per al Nou Camp Nou i 19 per al Nou Palau, en què van haver de presentar les seves credencials i la seva experiència en treballs similars.

Durant el setembre del 2015, el jurat i el comitè tècnic de l’Espai Barça va escollir, entre les 26 candidatures presentades, vuit equips per al concurs de l’Estadi. Els equips estaven formats per un estudi internacional i un de local, i tenien com a encàrrec preparar els seus projectes basant-se en el plec de condicions realitzat per la comissió tècnica dels concursos, integrada per l’equip tècnic de l’Espai Barça, encapçalat pel director de l’Àrea Patrimonial, William T. Mannarelli, i dos arquitectes representant el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

L’equip NIKKEN SEKKEI + Pascual i Ausió Arquitectes s’ha imposat a les propostes de AECOM + B720 Arquitectes, AFL + Mateo Arquitectura, Arup Sport + Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill, BIG + IDOM + BAAS Arquitectes, GENSLER Sport + OAB, HKS + COX + Batlle i Roig Arquitectes, i POPULOUS + Mias Arquitectes + RCR Arquitectes.

Detall façana

La presentació pública

La presentació del projecte de construcció del Nou Camp Nou tindrà lloc en un acte públic que se celebrarà en les pròximes setmanes. L’exposició permanent de l’Espai Barça, ubicada a la Sala París, oberta a socis i aficionats, i que es va obrir coincidint amb la presentació del Nou Palau Blaugrana, es complementarà amb el projecte guanyador del concurs arquitectònic del Nou Camp Nou. D’aquesta manera, la mostra permetrà conèixer amb detall l’evolució del projecte de transformació de totes les instal·lacions esportives del Club.

Des que l’exposició del Projecte Espai Barça es va obrir al Bulevard del Camp Nou el dimecres 2 de març, la mostra ha tingut un bona acollida entre socis i aficionats, amb un total de 6.667 visitants fins avui al migdia, en què ha destacat sobretot l’afluència del cap de setmana passat, amb tres importants partits de les seccions del FC Barcelona que van coincidir al Palau Blaugrana.

Entre dissabte i diumenge, un total de 4.844 persones van passar per l’Exposició, gràcies a que molts dels espectadors que van assistir als partits d’handbol, hoquei i basquet que van jugar els equips del Barça Lassa, van aprofitar l’ocasió per conèixer de prop el projecte de l’Espai Barça.

Secció transversal

L'equip de treball guanyador

Nikken Sekkei és un dels estudis d’arquitectura i enginyeria més importants de l’Àsia, amb més de 100 anys d’història, Van ser els arquitectes del Saitama Super Arena, el Gran Cigne de Niigata o del Tòquio Dome, tots al Japó. L’equip es complementa amb el despatx català liderat pels arquitectes Joan Pascual i Ramon Ausió, amb una llarga i contrastada experiència, tant a Barcelona com a Catalunya, en projectes residencials, oficines i hotels, com l’hotel Diagonal Zero, la rehabilitació de la Casa de la Lactància o l’Escola Jaume I de Terrassa.

Tornar a dalt