fcb.portal.reset.password

El terreny de joc de l'ex velòdrom de la Bonanova, on el Barça va disputar el seu primer partit / ARXIU FCB

El FC Barcelona, que s’havia fundat el 29 de novembre d’aquell mateix any, va començar ràpidament l’activitat i només va trigar una setmana a jugar el seu primer partit. Va ser un divendres a les 3 de la tarda a l’exvelòdrom de la Bonanova, i es va enfrontar a un equip integrat per components de la colònia anglesa de Barcelona. El diari que va publicar la ressenya més extensa va ser La Vanguardia en la seva edició del 9 de desembre, signada per Albert Serra. En un dels seus paràgrafs podia llegir-se: “Empezó el juego el team Barcelona, sucediéndose aquella serie de incidentes que tanto atractivo proporcionan a este sport, favorito de las naciones robustas. Desde los primeros golpes se distinguieron del team Barcelona los señores Harry (sic) Gamper, capitán; Urruela, Lomba y Wild por sus aciertos en dirigir la pelota”.

El periodista, que va fer servir molts anglicismes per referir-se a l’innovador joc, també va comentar: “Para terminar, séanos permitido felicitar calurosamente al Foot-Ball Barcelona, que con tan buenos auspicios inaugura sus sesiones, y hacer extensiva la felicitación a los jóvenes de la colonia inglesa, que con tanta inteligencia llevaron el match de ayer”. El resultat final va ser de 0-1 per a la colònia anglesa. Ambdós equips, per falta d’efectius, van alinear deu jugadors. Per al FC Barcelona van formar Urruela; Wild, Lomba; Ossó, Llobet, López; Terradas, Gamper, Kunzle i Schilling.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();