fcb.portal.reset.password

L'exentrenador del FC Barcelona, l'alemany Hennes Weisweiler, a la banqueta / HORACIO SEGUÍ

L’exentrenador del FC Barcelona de la temporada 1975/76, l’alemany Hennes Weisweiler, va morir als 63 anys, víctima d’un infart al seu domicili d'Aesch (Suïssa). La mort li va arribar quan era el tècnic del Grasshopper, equip amb el qual havia guanyat un doblet a l’exercici 1982/1983 i amb el qual la tarda anterior havia dirigit una rutinària sessió d’entrenament. En aquella època Weisweiler era un dels professionals amb més prestigi i un gran descobridor de talents, com ara Schuster, Simonsen, Stielike i Netzer. Va arribar al Camp Nou a l’estiu del 1975 per agafar el relleu de l’holandès Marinus Michels, timoner de l’equip en les darreres quatre temporades.

Podríem dir que va estar-hi de passada, ja que al final de la campanya, com a conseqüència d’un enfrontament amb Johan Cruyff, es va veure obligat a dimitir. Weisweiler pensava en Cruyff com a davanter centre, ariet, mentre que l’holandès era partidari de jugar més enrere, repartint joc. A més, quan es va assabentar que la intenció de la directiva era renovar Cruyff, va veure que l’única sortida era deixar el càrrec. De totes maneres, va deixar empremta per la seva personalitat i pel tracte amb els jugadors. Enrique Orizaola passaria a ocupar la seva vacant a l’abril i fins a final de temporada.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt