fcb.portal.reset.password

El primer entrenament a les ordres de Michels va tenir lloc al Camp Nou / HORACIO SEGUÍ - FCB

Al matí van començar els entrenaments sota la batuta del nou entrenador, Marinus Michels, que era la nova aposta a la banqueta del FC Barcelona, després del pas de Vic Buckingham.  El tècnic holandès, conegut com ‘Míster Mármol’ per la seva fama de dur i treballador, aterrava al Camp Nou després de guanyar-ho tot amb l’Ajax d’Amsterdam. El dia anterior s’havia fet la presentació protocol·lària, però el matí del 5 d’agost, sota un sol de justícia i sense aficionats a les graderies, començaven els veritables entrenaments.

L’holandès va programar activitats de preparació física junt amb d’altres amb la pilota, amb proves específiques per a cada jugador, per poder calibrar quin era el potencial de cadascun. I a la tarda, cap a Olot, on estava previst tenir l’equip concentrat per entrenar-se i anar guanyant forma. Els jugadors trobaven que aquells entrenaments eren durs, sobretot al principi de temporada, però acollien bé els nous mètodes de l’holandès. Aquella temporada Michels no va aconseguir la Lliga, però va començar a cimentar un equip que, amb l’arribada de Cruyff, assoliria l’èxit anhelat tres temporades més tard.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();