fcb.portal.reset.password

Estanislau Basora, en una jugada al Camp Nou / ARXIU - FCB

Feia poc que havia estat inscrit pel FC Barcelona a la Federació Catalana de Futbol Estanislau Basora, un extrem procedent del Manresa que prometia. Josep Samitier, llavors entrenador de l’equip barcelonista, el va fer debutar precisament davant el seu exequip, amb motiu d’un amistós entre ambdós clubs emmarcat en els actes de la festa major de la capital del Bages. L’expectació era màxima al camp d’El Pujolet per veure un Barça que va sortir d’inici amb Ramallets; Isal, Torra, Gonzalvo I; Sans, Vendrell; Basora, Seguer, Martín, Amorós i Rueda. Va guanyar per 0-5, i Basora va marcar un dels gols.

“A mesura que la samarreta se li ajustava al cos va ser el Basora ràpid, ambiciós, que corre en línia i tira a gol. Suposem que el ‘míster’ de Les Corts deuria quedar satisfet del debut del seu nou pupil”, va escriure Pepe Kik al ‘Diari de Manresa’.

Tres setmanes més tard va debutar en partit oficial, a Les Corts, davant el Celta de Vigo. A partir d’aleshores i fins el 1958, després d’un parèntesi d’un any cedit al Lleida, Basora va marcar una època al Barça, tant pel seu joc com pel seu comportament exquisit als terrenys de joc. Tot un cavaller del futbol.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt