fcb.portal.reset.password

Joan Manel Serrat cantant l'himne del Barça damunt la gespa del Camp Nou / HORACIO SEGUÍ - FCB

Els actes del centenari del Club van començar abans de l’inici del Barça-Atlètic de Madrid de Lliga, corresponent a la 12a jornada. L’entitat barcelonista havia demanat a la Federación jugar aquell dia a casa, com a tret de sortida als actes de l’efemèride, davant l’afició. Va organitzar una cerimònia inaugural de luxe. El coliseu barcelonista, ple fins a la bandera, va viure una festa molt emotiva en què va haver-hi de tot, des d’un espectacular castell de focs artificials fins a la interpretació del Cant del Centenari (una composició del mestre Ros Marbà amb lletra de l’escriptor Ramon Solsona) a càrrec de l’Orfeó Català. Des d’una desfilada de 500 persones, en representació de les 1.300 penyes que tenia el Club, fins a sentits missatges barcelonistes d’Austràlia, l'Argentina, la Xina o Argèlia, per citar alguns dels episodis de la festa. Després, més espectacle. Llum. Música, dansa... Fins a arribar al moment culminant: l’aparició del cantautor català Joan Manuel Serrat, que va començar a interpretar el Cant del Barça a cappella en un coliseu que s’havia quedat a les fosques (sols ell estava il·luminat) i en el més sepulcral dels silencis...

L’emoció es va apoderar dels presents, que van acomiadar Serrat amb una eixordadora ovació. Es va disputar llavors el partit entre el Barça i l’Atlètic, que va aigualir la celebració, ja que el quadre de l’italià Arrigo Sacchi es va imposar per 0-1 (gol de Jugovic, de penal) a un Barça gris que lluïa una samarreta especial per a l’ocasió, elàstica anomenada del centenari i que recordava la primera que va lluir el FC Barcelona a l’època de Gamper: meitat grana i meitat blava. En qualsevol cas, malgrat la decebedora derrota, va ser una data històrica que sempre s’ha escrit amb lletres d’or i que ha quedat gravada a foc als annals del Club.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();