fcb.portal.reset.password

Arcadi Balaguer, nomenat nou president del FC Barcelona / ARXIU FCB

Havien passat sis llargs mesos des de la celebració, el 14 de juny del 1925, d’un partit amistós al camp de Les Corts entre el Barça i el Júpiter en homenatge a l’Orfeó Català. Aquell infaust dia, a la mitja part del matx el públic va xiular i escridassar l’himne espanyol, interpretat pels marins d’un vaixell anglès ancorat al port de Barcelona. La reacció de les autoritats va ser fulminant, ja que el Club va ser clausurat per mig any i el president Joan Gamper va ser obligat a desvincular-se del Barça per sempre i es va haver d’exiliar a Suïssa.

Durant aquell temps en què el Club va viure als llimbs, sense poder dur a terme cap activitat esportiva ni institucional, el president accidental va ser Joan Coma, i totes les escasses reunions de la Junta Directiva barcelonista van ser vigilades per un delegat de l’autoritat. Per fi, el 17 de desembre del 1925, un cop acabada la suspensió, Arcadi Balaguer va ser nomenat nou president del Barça. Balaguer, un aristòcrata amic personal del rei Alfons XIII, era un home molt  ben vist pel règim de la dictadura de Primo de Rivera. Al capdavall, va ser un gran president, ja que va encapçalar el ressorgiment del Barça en uns moments summament delicats per al Club.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();