fcb.portal.reset.password
El President Bartomeu i el president Alfonseda han fet homenatge als jugadors del Barça de les Cinc Copes i la generació dels anys 40

El president Bartomeu i el president Alfonseda, els directius Elias i Vilanova, amb els homenatjats / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Gustau Biosca, que va morir dissabte passat i ha estat acomiadat avui en un multitudinari funeral al Tanatori de les Corts, ha estat un dels grans protagonistes de l’homenatge que el FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors han fet aquesta tarda als exjugadors del Club que resten vius de la generació dels anys 40 i de la plantilla de les Cinc Copes. L’Auditori 1899 ha acollit aquest acte, que ha estat molt emotiu i que ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, el vicepresident del Club, Jordi Cardoner i els directius Silvio Elias i Pau Vilanova, a més del president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda.

Els exjugadors homenatjats dels anys 40 han estat Ferran Argila i Vicenç Martínez, que han pogut estar presents en l’acte, i Enrique Martín, mentre que els exjugadors de les Cinc Copes han estat Gustau Biosca (representat pel seu fill César), Miquel Ferrer, Jaume Peiró, Joaquim Tejedor i Josep Duró (representat per la seva esposa Rosa Pérez). Tots els homenatjats rebran una reproducció del Monument als Jugadors del FC Barcelona, obra de l’escultora olotina Rosa Serra, inaugurat recentment al davant de la Seu Social del Club.

Durant l’acte, que ha estat conduït pel periodista Pere Escobar, l’ historiador i assessor del FC Barcelona Carles Santacana ha fet una contextualització històrica sobre el Barça de l’època i s’ha pogut veure un  vídeo que ha recollit alguns dels moments inoblidables que van viure els jugadors que van ser protagonistes d’aquells equips.

Extracte del parlament del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:

“Avui és un dia molt especial per a tots nosaltres. Un dia d’emocions. Avui hem acomiadat Gustau Biosca, un dels grans, dels històrics, emblema del Barça de les Cinc Copes. El destí ha volgut que el Gustau sigui un dels jugadors pels quals ens hem reunit avui. En un homenatge als futbolistes d’aquell llegendari equip i de la generació dels anys 40.

El Ferran Argila i el Vicenç Martínez, de la generació dels anys 40, van viure temps molt difícils, els temps de la postguerra. El Gustau Biosca, el Quique Martín, el Joaquim Tejedor, el Jaume Peiró, el Josep Duró, el Miquel Ferrer, el Miquel Torra i l’Enric Roselló, membres de la plantilla de les Cinc Copes, van escriure una de les primeres èpoques glorioses del nostre club.

Ara els jugadors tenen el camí més fàcil, un club més fort, i us ho deuen a vosaltres. Estem en deute amb tots els jugadors que heu contribuït a fer gran aquest club, amb tots els que heu defensat els colors blaugrana. Vosaltres representeu els valors en els que creiem, més enllà de les victòries i els títols, està el compromís, el sentiment i la força del Barça. Donem suport des del Club a la gran tasca que fa l’Agrupació Barça Jugadors i sempre ens tindreu al vostre costat”.

Extracte del parlament del president de l’ABJ, Ramon Alfonseda:

“Estem aquí per retre homenatge a una època molt important i una generació inigualable. Les circumstàncies excepcionals de la mort de Gustau Biosca encara posen més de manifest com són d’importants els jugadors i les persones que han ajudat a fer gran aquest club. Des d’aquí, et volem donar les gràcies per tot el que ens has donat. Persones i jugadors com tu ens heu ajudat a seguir un camí, a ser millors i a fer gran el barcelonisme.

Fa pocs dies vam inaugurar el monument al Jugador, una estàtua que simbolitza a tothom. Des de l’Agrupació treballem per que la memòria històrica del club sigui present en el dia a dia. Treballem perquè persones i jugadors irrepetibles estiguin orgullosos de formar part d’una època històrica”.

Lliurament de medalles i insígnies

Seguidament a l’acte d’homenatge, ha tingut lloc el lliurament de medalles i insígnies als membres de l’Agrupació amb 10, 15 i 25 anys d’antiguitat. Aquest acte es va celebrar per primera vegada el 2012 i reconeix, de manera biennal, l’antiguitat dels membres de l’associació, tant ex jugadors com simpatitzants. Els socis amb 10 i 15 anys han rebut una medalla de bronze i argent respectivament, mentre que a aquells amb una antiguitat de 25 anys se’ls ha imposat una insígnia de plata.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();