fcb.portal.reset.password

El president Josep Maria Bartomeu, flanquejat per Núria de Gispert i Margarita Ruiz, amb la resta d’autoritats presents a l’acte / MARTA BECERRA - FCB

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident de Relacions Institucionals i Internacionals, Carles Vilarrubí, ha presidit aquest dissabte abans del partit contra la Reial Societat la inauguració de la nova nomenclatura de la Llotja Presidencial del Camp Nou, denominada ara ‘Llotja President Suñol'. L’acte ha comptat amb la presència de les màximes institucions del país, representades per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs; els diputats Miguel Iceta (PSC) i Albert Donés (ERC); el senador Josep Maldonado; la gerent de la Fundació Suñol, Margarita Ruiz, en representació de la família Suñol; els expresidents del FC Barcelona Agustí Montal, Raimon Carrasco, Enric Reyna, i l’artista i pintor Joan Pere Viladecans.

Abans dels parlaments s’ha procedit a la descoberta de l’obra de Viladecans anomenada 'Eina' (1973), que ha estat una donació de Josep Suñol Soler, president de la Fundació Suñol, al FC Barcelona. Aquesta obra pictòrica presidirà a partir d’ara la ‘Llotja President Suñol’ en la seva memòria.

Any Suñol

Aquest acte forma part de les iniciatives que inclou el calendari d’accions que es desenvoluparan durant l’Any Suñol, tal com va decidir la Junta Directiva del Club, a proposta de l’Àrea Institucional, el 22 de desembre del 2014.

L’Any Suñol pretén recuperar la memòria històrica de Suñol, que va perdre la vida a la Serra de Guadarrama als inicis de la Guerra Civil Espanyola.

El passat mes de març es va donar el tret de sortida a l’any Suñol amb la inauguració al Museu del Barça d’un espai permanent dedicat a la seva figura, amb objectes i documents propietat del Museu, de l’arxiu familiar i de l’Arxiu Nacional de Catalunya. L’any Suñol, a més de la nova nomenclatura de la Llotja, es completarà amb una conferència magistral al mes de juny sobre la seva figura i el període històric en relació amb el FC Barcelona i Catalunya, així com amb exposicions itinerants per diverses ciutats europees on l’equip jugui partits de la Champions la propera tardor.

Declaracions del president Josep Maria Bartomeu:

“Avui celebrem un acte molt important. Donar el nom de Josep Suñol a la Llotja Presidencial és un acte de justícia que calia fer. És un acte dels barcelonistes, perquè Suñol ha de tenir el lloc que mereix en la història del nostre club. Segurament el president Suñol estaria encantat i satisfet de la posició que ocupa avui en dia el FC Barcelona al món i a Catalunya, i segur que seguiria treballant pel Barça i Catalunya, i més en moments tan complexos com els que viu el nostre país”.

“Vull agrair a la Fundació Suñol la donació d’aquest quadre, que ocuparà un lloc d’honor a la Llotja President Suñol. En els propers anys aquest estadi tindrà una gran transformació, però el que segur que no canviarà mai és el nom de la Llotja”.

Declaracions de Núria de Gispert:

“És un honor per a mi estar aquí en aquest acte senzill però solemne, perquè es dóna el nom a la Llotja d’una persona que durant molts anys va estar silenciada, amb una personalitat controvertida, burgès, empresari, d’esquerres, diputat per ERC, periodista i mecenes de la cultura a través de l’esport. Suñol va morir als 38 anys i en poc més de deu anys va fer moltes coses, entre les quals ser president del Barça i defensar el seu país, Catalunya. Suñol creia en els valors de l’esport per apropar-se a la joventut. Entre altres coses, va escriure ‘som un poble civilitzat, tenim fam de justícia i llibertat’. Felicito el Club per aquesta iniciativa”.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident de Relacions Institucionals i Internacionals:

“L’acte d’avui té transcendència històrica, perquè considerem que el que fem constitueix el més alt reconeixement que es pot retre a perpetuïtat a un president del Barça, com és el bateig oficial de la Llotja Presidencial del Camp Nou, que a partir d’ara es dirà Llotja President Suñol”.

“El Barça és fidel a la memòria d’un personatge de trajectòria immaculada, defensor d’uns ideals cívics, socials i esportius que encara avui, 80 anys després del seu accés a la presidència, continuen plenament vigents entre nosaltres”.

Declaracions de Margarita Ruiz, gerent de la Fundació Suñol:

“És un honor estar en representació de la família en aquest lloc tan emblemàtic. Quan Josep Suñol i Soler es va assabentar d’aquesta iniciativa del FC Barcelona, de seguida va pensar en l’obra de Joan Pere Viladecans, 'Eina', que té una eina, una falç, de segar, que implica tots els símbols de la feina del president Josep Suñol i Garriga. Tenia tot el sentit que aquesta obra del 1973, en plenes acaballes del franquisme, fos la que representés sempre l’esperit de Josep Suñol i, sobretot, l’esperit del FC Barcelona. Bon cop de falç i visca Catalunya!

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();