fcb.portal.reset.password

Bartomeu, Alemany i Andueza, durant l'acte / GERMÁN PARGA-FCB

El FC Barcelona genera un impacte a la ciutat de Barcelona de 759 milions d’euros de PIB, que representa l’1,2% del PIB de la ciutat, segons l’estudi econòmic realitzat per l’empresa Deloitte que s’ha donat a conèixer aquest dimecres al migdia al Cercle d’Economia, en un acte en què han participat el president Josep Maria Bartomeu, la sòcia de Deloitte Ana Andueza i el president d’Abertis Infraestructures i expresident del Cercle d’Economia Salvador Alemany.

L’informe també avalua que la posada en funcionament de l’Espai Barça augmentarà l’impacte en el PIB i l’ocupació de la ciutat en un 9% respecte la situació actual, arribant als 826 milions d’euros PIB i 16.628 llocs de treball mantinguts l’any. El FC Barcelona és, doncs, un gran agent generador de riquesa i clar dinamitzador de l’economia de la ciutat de Barcelona, fet que també ajuda a entendre la sostenibilitat econòmica actual i futura del Club.

L’estudi mostra com el Club genera un efecte tractor en l’economia, el turisme, en l’ocupació i en la recaptació fiscal de Barcelona i és doncs un dels principals actius de la ciutat, tant per la generació d’ingressos i llocs de treball directes, indirectes i induïts, com per la seva capacitat de mobilitzar agents que realitzen una despesa que reverteix en riquesa addicional per a la ciutat. “El FC Barcelona és un motor econòmic de Barcelona”, ha assegurat Andueza.

Els objectius i l’abast de l’estudi de Deloitte s’han dividit en tres parts: avaluar l’impacte econòmic de l’activitat del nostre Club a la ciutat durant la temporada 2013/14, estimar l’impacte econòmic de la construcció de l’Espai Barça entre les temporades 2017 i 2021 i, finalment, calcular l’impacte econòmic de l’activitat de l’Espai Barça després de la seva posada en funcionament.

A part de l’impacte econòmic a la ciutat de 759 milions d’euros de PIB de la temporada 2013/14, es destaca que durant el període de construcció de l’Espai Barça l’impacte a la ciutat es veurà incrementat en un 21%, arribant a generar conjuntament amb l’activitat del Club 917 milions d’euros PIB i 18.523 llocs de treball mantinguts anualment. Per cada euro directament gastat a la ciutat en el marc de l’activitat del Club, es generen 2,7 milions d’euros de PIB.

En aquest sentit, Bartomeu ha explicat: “Perseguim la millora del Club, del barri, de la ciutat i del país. L’Espai Barça és un projecte ambiciós que farà de Barcelona una ciutat amb encara més atracció turística”.

El 6% del turisme de la ciutat, gràcies al Barça

El Club també genera un efecte tractor en el turisme i prova d’això és que el 6% dels turistes de Barcelona té el FC Barcelona com a motiu principal de la seva visita. “Volem que en un futur aquest 6% sigui el 7%, 8% o 9%. Volem ser importants”, ha destacat Bartomeu. I ha afegit: “El Barça i Barcelona van lligats. Es retroalimenten”.

A més, el Club genera 1,3 milions de pernoctacions a la ciutat, equivalents al 54% de les que genera el segment de turisme de congressos, reunions i esdeveniments i mobilitza 2,2 milions d’aficionats i 1,5 milions de visites al Museu Camp Nou Experience. Pel que fa a l’ocupació, també destaquen els més de 15.200 llocs de treball mantinguts gràcies a la seva activitat, l’equivalent al 15% de l’atur registrat a Barcelona, i l’impacte en l’ocupació augmentarà en un 21% durant el període de construcció de l’Espai Barça, arribant a superar els 18.500 llocs de treball anuals mantinguts per l’activitat del Club.

Finalment, l’efecte del Club en la recaptació fiscal es tradueix en 219 milions d’euros de retorns fiscals anuals per a les arques públiques, dels quals el 80% abonats directament pel Club. Per cada euro de despesa directa del Club i la seva Fundació a Barcelona, es generen 0,8 euros de retorns fiscals per a l’administració pública.

Extracte de la intervenció del president Josep Maria Bartomeu:

“Amb els detalls de l’impacte econòmic de la nostra ciutat ampliem la perspectiva sobre què significa el Barça per a la ciutat de Barcelona. El Barça és un dels motors de tracció econòmica de la nostra ciutat”.

“Però el que és sorprenent és l’impuls afegit que generarà l’Espai Barça. L’Espai Barça no és només el projecte patrimonial esportiu més ambiciós del món. És una demostració de la capacitat de Barcelona per innovar, per ser referent, per liderar i avançar-se a les necessitats futures”.

“La sostenibilitat ha estat l’afany d’aquest mandat i un objectiu permanent en el futur del Club”.

Extracte de la intervenció d’Ana Andueza, sòcia de Deloitte:

“El FC Barcelona ha demostrat ser un veritable motor econòmic per a Barcelona. La seva capacitat de despesa en proveïdors de la ciutat, així com la mobilització de 2,2 milions d'aficionats, suposa un suport sostingut i molt important, especialment per al sector de l'hostaleria”.

“Si analitzem el pes del Club en el turisme de la ciutat, el 6% dels turistes que arriben a Barcelona mostren el Barça com a principal motiu de la visita, generant a l'any 1,3 milions de pernoctacions. Tot això suposa un efecte arrossegament en sectors econòmics vinculats amb la ciutat i generació i manteniment de llocs de treball”.

“L'aposta del Barça per la ciutat projecta, a més, la construcció del Nou Espai Barca. Amb una inversió de 600 milions d'euros, aportarà un 9% addicional de PIB per a la ciutat un cop estigui en funcionament, i generarà un impacte durant els quatre anys de construcció de 917 milions de PIB a l'any”.


Bartomeu: "El Barça és un dels grans motors... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();