fcb.portal.reset.password

Balanç de Bartomeu. FOTO: VÍCTOR SALGADO-FCB.

[[DES_1]]El president Josep Maria Bartomeu ha fet balanç de la temporada 2013/14 i ha explicat davant dels mitjans de comunicació, a la Sala de premsa Ricard Maxenchs, els plans que té en ment. “Vull transformar el Barça. Vull fer-lo més efectiu. I per això vull millorar les àrees esportives, directives i executives”, declarava. Bartomeu ha reiterat el que va manifestar fa uns dies davant del Senat blaugrana sobre la seva Junta: “El nostre és i serà un lideratge ferm i amb seny”.

En una roda de premsa en què ha parlat de passat recent, present i futur, el màxim dirigent blaugrana ha qualificat el curs viscut com “un any ple de contrastos” que, segons ell, ha estat “una prova més de la maduresa de la institució i de la seva extraordinària força social”. Per una banda, ha enumerat “les polèmiques extra-esportives, canvis institucionals, algunes decepcions a nivell esportiu, i fins i tot, [[DES_2]]notícies molt tràgiques”, com la mort de Tito Vilanova. Per l’altra, ha recordat “bones notícies per al Club” dins els àmbits “esportiu, social, patrimonial i econòmic”. En aquest sentit destacava “el referèndum històric que donarà pas a l’inici del projecte patrimonial i social més important de la història recent del Club”.

Dels seus primers cinc mesos de mandat, ha dit: “He volgut transmetre tranquil·litat als directius. Estem molt segurs del que hem fet, que les coses s’han fet bé”. Continuava: “El nostre projecte no s’acaba el 2016, sobretot amb l’Espai Barça. Ens farà il·lusió presentar-nos a la reelecció”.

També ha fet un incís en l’anomenat 'cas Neymar': “Estem molt tranquils. Hi ha una interpretació del fiscal i una altra de nostra. Si en la citació judicial del 21 de juliol surt la veritat, això beneficiarà el Barça. No ens fa gens de por una possible imputació, si passa, anirem a explicar-li al jutge la operació”.

A partir d’aquí, el president del Barça ha basat el seu discurs en cinc punts més: situació esportiva, les seccions, l’Àrea Social, l’Àrea Econòmica i el futur.Els resultats del primer equip de futbol no han estat els desitjats, ja que no és suficient haver competit pels grans títols i només haver guanyat la Supercopa d’Espanya i la Copa CatalunyaPel que fa a la situació esportiva, Bartomeu ha qualificat els resultats de les seccions i del futbol formatiu com a “brillants”, però, en canvi, ha reconegut que “els del primer equip de futbol no han estat els desitjats, ja que no és suficient haver competit pels grans títols i només haver guanyat la Supercopa d’Espanya i la Copa Catalunya”. És per això que Bartomeu ha tornat a fer menció a la “remodelació profunda” prevista: “L’equip necessitava canvis i els farem. De fet, els estem fent”. Alhora, ha agraït l’aportació dels jugadors que han confirmat la seva marxa, com Valdés, Cesc, Puyol i Pinto. Sobre el planter, també ha volgut felicitar Guillermo Amor per la seva tasca durant els últims quatre anys.

D’altra banda, Bartomeu ha recalcat “la feina poliesportiva del Club” que ha portat a les seccions a aconseguir 14 títols. “Es tracta de la millor xifra de títols dels darrers anys”, comentava el president.

Respecte a l’Àrea Social, el president indicava que “el Club gaudeix d’una extraordinària salut social”. I afegia: “La culminació de l’actualització del cens de socis i la reforma dels nostres Estatuts han estat dos processos que ens han aportat modernitat i que demostren la força social i la singularitat que tenim com a institució”.La bona salut econòmica del Barça no és un fi en si mateix, però sí que és una eina imprescindible per garantir la independència del Club i les inversions esportives i patrimonialsTambé es congratulava de “la fortalesa econòmica” de l’entitat i de la “línia de sanejament” que manté. “La bona salut econòmica del Barça no és un fi en si mateix, però sí que és una eina imprescindible per garantir la independència del Club i les inversions esportives i patrimonials”, apuntava. Al mateix temps, Bartomeu ha avançat que l’any es tancarà amb beneficis, la reducció del deute net i amb rècord d’ingressos.

Finalment, sobre el futur, el president ha exposat el full de ruta que té definit la Junta Directiva que encapçala. L’ha resumit en set punts: millorar la competitivitat de tots els equips professionals, iniciar el compliment del Projecte Espai Barça, continuar amb l’estratègia econòmica dels últims anys, reforçar la capacitat executiva, intensificar la presència en els organismes federatius, seguir desenvolupant les accions globals de la Fundació i completar el projecte ‘Penyes Segle XXI’.

El dia 19, reunió amb la FIFA

Durant la roda de premsa de balanç, el president Josep Maria Bartomeu ha revelat que el proper 19 d’agost es portarà a terme una audiència verbal amb la FIFA en què el Club exposarà el seu punt de vista sobre la sanció que l’organisme va decretar pels fitxatges de joves futbolistes per a les categories inferiors.

Tornar a dalt