fcb.portal.reset.password
El president Josep Maria Bartomeu parlant als socis compromissaris

Josep Maria Bartomeu s'ha dirigit als socis compromissaris a l'Assemblea General Ordinària 2014 / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

La millor manera de preveure el futur és inventant-lo; construint-lo i apostant per ell. Això és precisament el que es proposa el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que ha parlat aquest dissabte a l’Assemblea General Ordinària de Compromissaris del Club, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Catalunya.

Bartomeu s’ha estrenat com a president davant de l’Assemblea de compromissaris amb un discurs en clau de futur. El president del Barça, que ha tornat a expressar el seu desig de presentar-se a les eleccions del 2016, ha previst “un temps de transformar el Barça i convertir-lo en un club més eficient, més ben gestionat i més competitiu”. D’ençà que va assumir la presidència, fa nou mesos, el mandatari ha fet un clar esforç per “donar el màxim d’informació” al soci; l'aposta de Bartomeu és per la transparència. Tot i que la temporada passada va significar “una de les més dures dels darrers anys”, també ha “estat una de les més significatives”, perquè els darrers esdeveniments “poden marcar el futur de la nostra institució”.

De futur és precisament del que ha parlat el president amb més èmfasi. De la transformació del FC Barcelona i dels reptes que es proposa assolir el dos anys vinents. Per aquest motiu, el president ha presentat el full de ruta de la Junta i el seu compromís amb el soci. Són set reptes ambiciosos per entendre el Barça del futur. Amb “seny i humilitat”, però amb “fermesa”, la Junta presidida per Bartomeu té el clar objectiu de provocar una renovació de l’Entitat.

Set reptes per als pròxims anys

Dins de l’àmbit econòmic, l’augment dels ingressos és un d’aquests reptes, tant pel que fa a la renovació a l’alça dels contractes de patrocini, especialment en el cas de Nike, com a la renegociació del contracte de televisió. El contracte amb Nike s’ha de redefinir, perquè el valor del Barça creix i, per tant, també el valor econòmic de l’impacte de la roba que porten els esportistes de les diferents seccions de l’Entitat. Pel que fa a la publicitat a la samarreta del primer equip, Bartomeu ha anunciat que en la pròxima Assemblea els socis aprovaran quina marca comercial es lluirà a partir de la temporada 2016/17, i ha deixat oberta la continuïtat de Qatar o una de nova.

Més enllà dels reptes econòmics, el president ha insistit en “la renovació profunda” de la plantilla (aquest estiu hi ha hagut un total de 24 moviments de jugadors), liderada per Zubizarreta des dels despatxos i Luis Enrique al terreny de joc. “Aquest estiu s’ha produït la transformació més profunda de la plantilla dels darrers 30 anys”, ha apuntat. Bartomeu s’ha mostrat força optimista i “satisfet” amb les noves incorporacions i les renovacions dels “extraordinaris” jugadors amb els quals ja comptava l’equip. El futbol formatiu, per la seva part, continuarà sent una de les apostes importants del Club, perquè forma part de la “nostra essència com a club”.

A banda dels canvis esportius i els reptes econòmics, el president també ha explicat els altres punts del full de ruta: el reforçament de l’estructura executiva, la potenciació de la marca Barça al món, el desenvolupament de les accions de la Fundació, l’aposta per desenvolupar encara més la vessant social del Club i el compliment del projecte del Nou Espai Barça. És en aquest aspecte patrimonial en què Bartomeu ha anunciat la posada en marxa, a començament d’aquest 2015, d’una comissió externa d’experts per convocar un concurs des del qual surti el projecte guanyador.

“Suport explícit” del soci

Abans d’afrontar els reptes del nou Barça, Bartomeu ha dedicat un temps a fer balanç de l’exercici anterior, que ha definit com “una de les etapes més dures dels últims anys”. En aquest apartat ha destacat també set “episodis excepcionals” que han marcat la temporada 2013/14, com ara el relleu presidencial, el cas Neymar, la sanció de la FIFA, la pèrdua de Tito Vilanova, el desenvolupament judicial de l’acció social de responsabilitat, el posicionament del Club pel que fa al dret a decidir i el Referèndum del Nou Espai Barça, que, entre altres coses, va servir per sentir “la confiança de milers i milers de socis que ens han donat el seu suport explícit.”

Bartomeu ha insistit a aclarir els detalls del ‘cas Neymar’. Ha parlat sobre la contractació del jugador brasiler, en què no “hi va haver delicte”, ha recordat. Per explicar el fitxatge, “vam fer un exercici de transparència inèdit al món del futbol”. El FC Barcelona va contractar el jugador per un preu inferior al que oferien altres clubs. Tot i així, i sense haver comès cap delicte, ha insistit, existeix una “controvèrsia interpretativa que cal resoldre”. Es basa en si els impostos s’havien de pagar al Brasil o a l’estat espanyol. El Barça ha actuat amb “plena consciència d’estar dins de la legalitat”. La sanció de la FIFA, la qual Bartomeu considera “excessiva”, no posa en perill el “model innovador i únic” de la Masia. Amb tot, el president ha tornat a reconèixer que es van “cometre errors administratius”; un error que “hem corregit”, ha dit.


Discurs de Bartomeu a l'Assemblea de... por fcbarcelona
Tornar a dalt