fcb.portal.reset.password

Bartomeu, durant el balanç del mandat / GERMÁN PARGA-FCB

Finalitzada la temporada 2014/15 i abans de la imminent convocatòria d’eleccions anticipades, el president Josep Maria Bartomeu ha fet balanç del curs, de la seva etapa com a màxim dirigent (des del gener del 2014) i dels últims cinc anys de mandat. Evidentment, el seu discurs ha estat marcat pel triplet aconseguit recentment. “Hem entrat a la història i ho hem fet per la porta gran. Les tres Copes ja són aquí”, manifestava.

Bartomeu, que ha iniciat el parlament anunciant la renovació del tècnic Luis Enrique Martínez fins al 2017, ha relacionat l’èxit d’una “temporada excepcional” amb “la unitat del barcelonisme”, simbolitzada en el comiat de Xavi Hernández. Reconeixia el president que “el que ha anat succeint al llarg dels darrers mesos ha superat totes les previsions”. Alhora, ha recordat que durant l’any i mig que ha dirigit el Club ha afrontat “els problemes de cara, amb determinació”, gestionant “amb la màxima honestedat i transparència”.

Un nou cicle guanyador

A continuació, Josep Maria Bartomeu repassava l’estat de les diferents àrees del FC Barcelona. “Tornem a ser un Club guanyador en l’esportiu”, començava. Ho tenia clar: “Estem davant d’un moment màgic. Sota la direcció de Luis Enrique i encapçalat per Messi, l’equip ha tancat un cicle guanyador i n’ha obert un altre igual de guanyador, molt il·lusionant i de llarg recorregut”.


Continuava Bartomeu: “El Barça viu un moment històric pels èxits aconseguits aquesta temporada. Però no tan sols pel primer equip i el seu triplet. També pels resultats en la resta de seccions, tant les professionals com les amateurs”. Així, exposava que el Barça “continua sent el Club poliesportiu més gran del món”. “Els darrers cinc anys les seccions han aconseguit 51 títols entre Lligues, Copes del Rei i Copes d’Europa”, indicava.

I afegia: “Aquest any és la primera vegada que el Barça guanya tres Copes d’Europa”. Alhora, Bartomeu avançava: “Ja estem treballant perquè el futbol femení esdevingui una secció professional a partir de la temporada vinent”. Tot i lamentar el descens del Barça B, el president es mostrava rotund: “Hem seguit apostant per un model d’èxit. El model de la Masia”. “Des del 2010, fins a 12 jugadors del planter han pujat al primer equip”, apuntava.

600 milions d’ingressos

En el vessant econòmic, explicava: “La previsió d’ingressos aquest any és de 600 milions, que representa un augment de gairebé el 50% en només cinc anys. És la xifra més alta de tota la història del Club i que fa que, per primera vegada, ens convertim en el club de futbol que més ingressa del món”. Continuava: “Tenim un benefici acumulat en els darrers cinc anys de 130 milions d’euros i això ens ha permès reduir el deute net un 30%”. En resum, el màxim dirigent blaugrana declarava: “Hem crescut molt, generant beneficis i reduint l’endeutament”.

També destacava: “Ho hem fet sense vendre patrimoni ni apujar el preu dels abonaments”. Tot i això, Bartomeu sostenia que s’ha pogut seguir “destinant els recursos necessaris per poder fitxar els millors jugadors del món”. Assenyalava la clau perquè fos possible: “Una política de màrqueting internacional molt agressiva”. Així, segons ell, “avui tenim un Barça global líder en un món cada dia més global i competitiu”. “Tot això permet iniciar el que serà el projecte patrimonial esportiu més important del món: l’Espai Barça. Un somni per a molts que es farà realitat el 2021”, deia.


Pel que fa a l’Àrea Social, el president parlava “d’una força social inigualable”. Ha repassat totes les accions, des de la Reforma Estatutària fins a l’actualització del cens, amb un èmfasi especial a les penyes i a la tasca de la Fundació. En l’àmbit institucional, recalcava Bartomeu que “el Barça ha fet més estretes les seves relacions i vinculació amb les institucions catalanes”.

Finalment, Josep Maria Bartomeu ha reiterat la seva intenció de presentar la dimissió per donar pas a unes eleccions a la Presidència. Ha anticipat als presents a l’Auditori 1899 que hi presentarà el seu model i ha demanat que tothom estigui a l’altura “i que la campanya sigui modèlica, en les formes i el contingut”.


Bartomeu: "Hem entrat a la història" por fcbarcelona
Tornar a dalt