fcb.portal.reset.password

Zaldúa va ser l'autor del gol del Barça en l'empat contra el Reial Madrid / ARXIU FCB

[[DES_1]] Després del funeral per Benítez es va jugar el Clàssic entre Barça i Madrid, suspès per la mort del saguer uruguaià. Va ser, sense dubte, el partit de la màxima que menys intensitat va tenir, malgrat que era decisiu per al futur de la Lliga. El Barça hi arribava amb 34 punts, tres per sota del Reial Madrid, que en sumava 37. Un triomf, a la jornada 27, hauria posat el desenllaç del campionat força interessant, però el resultat final, empat a un, va deixar les coses tal com estaven. Van jugar Sadurní; Torres, Gallego, Eladio; Muller, Zabalza; Rifé, Zaldúa, Mendonça, Fusté i Rexach.

Es va avançar el Barça per mediació de Zaldúa als 12 minuts, però va empatar Pirri al 43. Juan Gich, gerent del FC Barcelona, va escriure unes ratlles en memòria de Benítez a ‘El Mundo Deportivo’, i les va acabar així: “Benítez reposa en un nicho que mira al Estadio. Casualmente, desde el mismo se contempla el voladizo de la tribuna. Hasta su última morada llega el resplandor de los focos, en los partidos nocturnos, como ayer con el Real Madrid. Y por la mañana, cuando el día se levanta, el sol le saluda. Benítez reposa para siempre en el cementerio de Les Corts, a la vera del Estadio. Montañas de flores quedaron depositadas al pie de su tumba. Flores que llegaron de España entera”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt