fcb.portal.reset.password

L'equip que va proclamar-se campió de la primera edició de la Lliga l'any 1929 / FCB

El FC Barcelona va proclamar-se campió de la primera edició del Campionat de Lliga en vèncer per 0-2 a Ibaiondo contra l’Arenas Club de Getxo. El nou torneig havia vist la llum al mes de febrer, i el Barça va adjudicar-se’l sumant 25 punts, dos més que el Reial Madrid. El duel contra l’equip basc corresponia a la 13a jornada i havia estat ajornat en el seu moment per la celebració de la Fira de Mostres de Barcelona, i els dos equips no havien tingut la possibilitat de jugar fins que ja havia finalitzat el campionat.

D’aquesta manera, l’equip dirigit per Bellamy visitava l’Arenas de Getxo sabent que si aconseguia guanyar seria campió de Lliga, ja que el Madrid ja havia acabat la competició. Els blaugranes no van fallar i dos gols de Parera van segellar el triomf i el primer títol de la regularitat. L’equip va arribar a Barcelona el dimarts següent, i una gran multitud esperava els seus herois a l’estació. D’allà van anar fins a les oficines del Club, al Passeig de Gràcia núm. 30, on els futbolistes van continuar sent ovacionats i van sortir a saludar des del balcó. L’equip que va aconseguir el títol a Ibaiondo estava format per Platko, Arocha, Saura, Pedrol, Castillo, Guzmán, Piera, Sastre, Samitier, García i Parera.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt