fcb.portal.reset.password

L'equip campió de la Copa Llatina del 1952 / A. BIENVENU

El FC Barcelona va proclamar-se campió de la Copa Llatina per segona vegada a la seva història a la final disputada al Parc dels Prínceps contra el Niça (1-0). Aquesta era una competició que disputaven els campions de les lligues espanyola, italiana, francesa i portuguesa, i va ser la culminació d’una temporada –la de 1951-52– de rècord, batejada com la de les Cinc Copes.

L’equip de Daucik s’havia desfet de la Juventus de Torí a la semifinal (4-1), i a la final va trobar-se amb més oposició de l’esperada per part del Niça. Però César Rodríguez, al minut 79, va marcar el gol que donava el títol i la glòria al Barcelona. Aquell dia, al Parc dels Prínceps, Daucik va alinear els onze futbolistes següents: Ramallets; Martín, Biosca, Seguer; Bosch, Escudero; Basora, César, Kubala, Aldecoa i Manchón.

La tornada a Barcelona va ser apoteòsica: des de la frontera de Portbou fins a la capital catalana es va formar una caravana de cotxes, de motos i de la resta de mitjans de transport dels quals es disposava a l’època per donar la benvinguda als campions. Catalunya va vibrar com mai, i l’afició estava orgullosa d’un equip que havia guanyat tot el que tenia al seu abast: Lliga, Copa i Copa Llatina, a més del Trofeu Martini&Rossi com a equip amb major diferència de gols a favor, i la Copa Eva Duarte (sense haver de jugar per haver fet el doblet). El FC Barcelona ja no tornaria a jugar mai més la Copa Llatina, que va desaparèixer l’any 1957 davant la nova Copa d’Europa, que començava a tenir cada vegada major protagonisme.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt