fcb.portal.reset.password

Quadre del primer equip del FC Barcelona de la temporada 1909/10 / ARXIU FCB

[[DES_1]] A Madrid, al camp de la Sociedad Gimnástica, i contra l’Español FC madrileny, el FC Barcelona va conquerir la Copa per primera vegada. Va començar amb més aplom i sort l’equip local, que als 12 minuts dominava el marcador per 2-0. La segona meitat es feia molt costeruda per als interessos barcelonistes, però gràcies al capità Carles Wallace i a Carles Comamala es va aconseguir un empat esperançador. Llavors, a falta d’un quart d’hora per al final, penal contra el Barça!

Neyra va ser l’encarregat d’executar-lo, però el porter Solà, encertadíssim, va aïllar l’esfèrica, cosa que va donar ales al seu equip, que es va acabar apuntant el gol definitiu, el del triomf, per 2-3, gràcies a una bona combinació entre Comamala i Forns, centrada de Wallace i rematada de Pepe Rodríguez. Aquell mateix vespre es va enviar un telegrama anunciant la victòria, que es va exposar perquè el veiessin tots els que s’havien aplegat al quiosc de Canaletes.

L’equip va arribar a Barcelona l’endemà al vespre, i va ser objecte d’una rebuda espectacular al baixador del Passeig de Gràcia. Començava la llegenda del FC Barcelona a la competició de Copa, de la qual és el rei, ja que n’ha guanyat més títols que ningú (25).

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt