fcb.portal.reset.password

Les graderies del Camp Nou van tenyir-se amb els colors de la Senyera / FCB

Unes 80.000 persones van assistir a l’acte organitzat per la 'Crida en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana', entitat nascuda tres mesos abans com a resposta a la involució autonòmica després de l’intent de cop d’estat del 23 de febrer del 1981. El coliseu barcelonista, en plena fase d’ampliació, es va convertir en un fòrum en què l’eslògan més repetit va ser 'som una nació'. Milers de senyeres van donar a l’Estadi un colorit espectacular.

Els moments culminants de la tarda els van protagonitzar l’entrada de la Flama del Canigó, portada per diversos atletes al costat d’una immensa senyera, la reivindicació d’una ràdio i televisió catalanes, el 'Cant de la Senyera', la interpretació de 'La Santa Espina' i les actuacions de La Trinca, Marina Rosell, Al Tall i Lluís Llach, que es va endur un dels aplaudiments més grans en interpretar un del temes amb més intencionalitat política: 'L’Estaca'. Amb un altre cant emotiu, 'Els Segadors', himne nacional de Catalunya, va caure el teló d’una jornada reivindicativa que el Barça va acollir a casa seva.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt