fcb.portal.reset.password

La plantilla del Barça no va saltar a jugar en senyal de protesta / HORACI SEGUÍ- FCB

[[DES_1]] Va passar un dilluns a les 9 del vespre. Va ser un dels capítols més esperpèntics de la història recent del FC Barcelona. L’equip de Van Gaal, caigut a la semifinal, anada, davant l’Atlètic de Madrid per 3-0. La final s’havia posat molt cara... Tot i això, en lloc de parlar de remuntada, es va començar a parlar de la impossibilitat de jugar el partit. La raó esgrimida des de l’Entitat era la manca d’efectiu, ja que al tècnic holandès només li quedaven onze professionals, entre els quals dos porters. N’hi havia uns quants de lesionats (Luis Enrique, Amunike i R. de Boer) i d’altres estaven concentrats amb les seves seleccions respectives (Reiziger, Zenden, F. de Boer, Kluivert, Cocu, Bogarde, Figo, Litmanen i Rivaldo). I, per si això no fos prou, la Federació només permetia alinear tres jugadors amb fitxa del filial (els casos de Xavi, Gabri i Puyol).

Per demostrar que no es disposava de prou “material humà” per jugar, va saltar al camp, sense entrar-hi, amb Hesp, Puyol, Abelardo, Déhu, Sergi, Xavi, Guardiola, Gabri, Simão i Dani, i va quedar Arnau com a únic suplent. L’Atlètic i l’àrbitre (Díaz Vega) sí que van accedir al rectangle de joc. Davant la perplexitat de la situació, el jutge va esperar els 20 minuts preceptius abans de suspendre el duel. El 27 d’abril el Comitè de Competició va acordar eliminar el Barça per incompareixença, imposar el màxim càstig econòmic (dos milions de pessetes) i excloure els barcelonistes de l’edició 2000/2001 de la Copa. El Barça, no obstant, va esgotar totes les vies per recórrer la sentència, sense cap resultat. El 17 de juliol, però, la Federació amnistiava el Barça del darrer acord. “Sempre que he estat reelegit he decretat mesures de gràcia”, va argumentar Angel María Villar, president de la RFEF. El Barça, d’aquesta manera, recuperava el dret a jugar la propera edició del torneig del KO.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();