fcb.portal.reset.password

Ronald Koeman amb la samarreta del Barça / ARXIU FCB

A Zaandam, una petita població holandesa, va néixer Ronald Koeman, el segon fill del matrimoni format per Martin i Marijke. El pare va inculcar a Ronald i a Erwin, el primogènit, la passió pel futbol. Havia estat jugador i havia arribat a internacional per al seu país, i després de penjar les botes va continuar vinculat a aquest món. Diríem sense cap dubte que tant Erwin com Ronald van néixer amb una pilota sota el braç. En aquest cas, enganxada al peu... Ronald té el privilegi de ser el primer jugador del FC Barcelona a donar a l’Entitat una Copa d’Europa, la que va obtenir el Club el 20 de maig del 1992 a l’estadi de Wembley en derrotar la Sampdoria de Gènova a la pròrroga per 1-0. Seu va ser el gol, en transformar una falta. En aquell moment el nom de Ronald Koeman va entrar a la llegenda del club català i ho va fer, per sempre, amb lletres d’or.

El jugador holandès, fitxat pel Barça al PSV Eindhoven l’estiu del 1989, en la segona temporada de Johann Cruyff a la banqueta barcelonista, té també el rècord de ser el defensa més realitzador de l’Entitat. Ronald va explicar les raons que el van portar a fitxar pel Barça el dia de la seva presentació: “M’he decidit pel Barcelona i no per altres equips per l’ambient i les possibilitats que veig en aquest club. He disputat diverses vegades el torneig Gamper i he comprovat l’expectació que hi ha al Camp Nou. També valoro la campanya que ha realitzat l’equip, la seva forma de jugar, l’esquema, que es correspon amb la meva manera d’entendre el futbol i s’adapta perfectament a les meves característiques”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt