fcb.portal.reset.password
El 2 de febrer del 1902 va nèixer Samitier

Samitier intenta rematar una pilota en un partit / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] Un dels primers i més grans ídols del barcelonisme. De sobrenom ‘Mag de la pilota’, i també ‘Home llagosta’, per la seva manera de jugar i la seva elasticitat, la figura de Samitier va ser clau per tal que el  futbol, i en concret el FC Barcelona, experimentessin un espectacular avanç en totes les seves facetes, des de la manera de jugar fins a la captació de l’interès d’una afició cada vegada més abocada a idolatrar els esportistes.

Si en la història del Club s’anomena Kubala com el causant del trasllat de Les Corts al Camp Nou, just és reconèixer que en Samitier va provocar l’anterior trasllat de camp, fins a Les Corts. Diuen els que el van veure jugar que era un fora de sèrie, el millor del món en el moment de la seva irrupció. Un líder capaç de decidir partits per ell mateix. Va jugar al primer equip entre el 1919 i el 1932, i va guanyar una Lliga, cinc Copes i dotze Campionats de Catalunya. També va ser entrenador (entre 1944 i 1947), i va portar l’equip a conquerir una Lliga (1944-1945) i una Copa d’Or Argentina (1945).

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt