fcb.portal.reset.password

Equip del FC Barcelona de la temporada 1901 / ARXIU FCB

Una expedició del FC Barcelona es va desplaçar a Tarragona en tren per jugar-hi un partit vàlid per a la Copa Macaya. Va guanyar el quadre barcelonista per 0-18 i Gamper es va permetre el luxe de marcar nou gols, la meitat dels anotats pel seu equip. Com s’explicava a ‘Los Deportes’, “la lluita no resultà interessant, com no pot resultar-ho en matxs en què els ‘teams’ compten amb desproporció de forces i més encara en matxs de concursos en què es faci presentar llista prèvia de jugadors, i com que cada club col·loca els més avantatjats, no es fa difícil preveure els resultats”.

Afegia que “el temps no va permetre una assistència tan nombrosa com altres vegades, fent acte de presència uns 600 espectadors, que van aplaudir les combinacions dels ‘forwards’ i els excel·lents ‘kicks’ dels ‘backs’, apuntant-se al final del joc el FC Barcelona 18 gols, per cap el Tarragona, havent-ne realitzat dels primers, nou el senyor Gamper, tres el senyor Back, dos cadascun dels senyors Parsons i Witty i els altres dos els senyors Terrades i Manchan, corresponent-ne nou a la primera part i nou a la segona”. També s’apunta que “nombrosos consocis dels expedicionaris els van anar a rebre a la seva tornada, llançant a l’aire entusiastes hurres”.

Cal tenir present, que Joan Gamper és el jugador del Club que ha aconseguit marcar més gols en un partit oficial, després de marcar-ne nou fins a tres ocasions: Franco-Español 0-13 FC Barcelona (Copa Macaya 1901); Tarragona 0-18 FC Barcelona (Copa Macaya 1901); FC Barcelona 13-0 Club X (Copa Barcelona 1903).

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt