fcb.portal.reset.password

Cerimònia d'obertura del Mundial d'Espanya 1982 / HORACIO SEGUÍ

El Camp Nou va acollir la cerimònia d’obertura del Mundial 1982. Es va calcular que uns 500 milions d'espectadors van veure les imatges de l'estadi barcelonista poc després de les 7 de la tarda, quan el llançament d’un coet va obrir l’acte. Gegants, enlairament de 22.000 globus amb els colors de la bandera espanyola i de la FIFA (grocs, vermells i blaus), les banderes dels països participants... A poc a poc es va anar desvetllant un dels secrets més ben guardats: desfilades, les notes del ‘Concierto de Aranjuez’... I l’aparició dels Reis d’Espanya a la Llotja.

El rei, en el seu discurs, va dir: “Confio en que la competició esportiva que avui s’inicia serveixi per reforçar l’amistat de totes les nacions aquí representades per les seves seleccions nacionals. El poble espanyol s’honora en rebre-us i us ofereix la seva hospitalitat més afectuosa. Declaro obert el XII Campionat del Món de Futbol del 1982”.

Seguidament va haver-hi ball -no hi va faltar la sardana- i al camp es va configurar el colom de la pau de Picasso. Però el moment culminant encara havia d’arribar: el nen Víctor Puente, uniformat amb els colors de la selecció, va saltar a la gespa i es va dirigir al centre del camp. Des d’allà va obrir la pilota que portava sota el braç i va deixar anar un colom que representava la pau i la unitat, el missatge que Barcelona llançava al món.

El Mundial va obrir-lo el duel Argentina-Bèlgica, que els europeus van guanyar per 0-1 amb gol de Vanderbergh al minut 62.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt