fcb.portal.reset.password

Quini al costat de Mari Nieves el dia de la seva alliberació / ARXIU FCB

Un Barça en estat de gràcia havia golejat l’Hèrcules al Camp Nou (6-0). L’equip d’Helenio Herrera amb dos gols de l’ariet asturià, anava a la caça i captura del líder, l’Atlètic de Madrid, que ja estava a dos punts tan sols (37-35). Però després del duel contra el quadre alacantí, el gran cop de mall... Enrique Castro Quini va ser segrestat en sortir de l’Estadi, abordat per dos individus que, a punta de pistola, el van obligar a entrar dins del seu propi cotxe. Va ser la seva dona, Mari Nieves, que l’esperava a l’aeroport del Prat, qui va fer saltar les alarmes. Havia arribat d’Astúries i esperava que anés a recollir-la acabat el partit, però el Brujo no apareixia. Va telefonar a les forces de seguretat i aviat amb la trucada d’un dels segrestadors, que demanava 100 milions de pessetes de rescat, es va saber que es tractava d’un segrest. El barcelonisme es va mobilitzar, arribant a plantejar-se la possibilitat de no jugar el partit següent, precisament contra el líder, l’Atlètic de Madrid, al Vicente Calderón.

Però la Federación va refusar aquesta possibilitat i el partit es va disputar. Aquell dia Andrés Ramírez no va lluir el '9' de Quini sinó el '14' (llavors, la numeració dels jugadors era correlativa, de l’1 a l’11). Van ser dies d’angoixa i patiment, d’inquietud. Dies que van descentrar per complet el Barça, que tan sols va sumar 1 punt dels 8 següents. Adéu a la Lliga... La nit del 25 de març, no obstant, va arribar la notícia més esperada. Alliberat! La notícia va córrer com una reguer de pólvora. El malson acabava. Aquell dia, el 25 de març, era detingut a Ginebra el primer dels segrestadors quan intentava cobrar el rescat. El malfactor va confessar el lloc on era Quini, en un soterrani d’una casa de Saragossa. Hores més tard, la policia va alliberar el jugador del FC Barcelona i va detenir els altres dos membres de la banda. Es tractava de delinqüents comuns, als quals Quini va perdonar el dia del judici, després de caure’ls una pena de deu anys i un dia de presó. El Brujo va reaparèixer l’1 d’abril a Vilafranca, en un amistós.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt