fcb.portal.reset.password

Un equip d'hoquei del Barça de la temporada 1948/49 / ARXIU FCB

[[DES_1]] L’hoquei sobre patins, esport d’origen anglès, es va introduir a Espanya des de Catalunya. A Barcelona, Reus, Cerdanyola i Girona va començar a tenir certa popularitat i el FC Barcelona el va acollir com una disciplina més. La primera competició en què va prendre part l’equip va ser el Trofeo Nocturno Copa Deporte Patria; els pioners eren Vilella, Mir, Carreté, Fau i Seebold, que van guanyar el primer títol i van quedar segons al campionat de Catalunya. El fet de no tenir pista pròpia en va motivar la desaparició el 1943. Va reaparèixer el 1948 i va jugar com a local a la pista Gran Via (llogada).

El 1950 va pujar de categoria, i des de llavors ha estat a l’elit catalana i espanyola. La temporada 1952/1953 es va proclamar per primera vegada campió de la Copa del Generalísimo. El palmarès de la Copa d’Europa el va estrenar el 1973 en derrotar el Benfica (5-3). Els campions van ser Pons, Vila, Brasal, Chércoles, Villacorta i Centell. L’arribada de Josep Lorente a la banqueta el 1970 va donar una nova dimensió a l’equip, que des d’aleshores s’ha relacionat sempre amb els millors, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional. Ha guanyat 21 Copes d’Europa.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt