fcb.portal.reset.password

Intervenció de Toni Freixa durant l'Assemblea. FOTO: GERMÁN PARGA-FCB.

El quart punt de l’ordre del dia de l’Assemblea de Compromissaris, i fonamental, ha estat l’aprovació de la reforma dels Estatuts. Els canvis afectaven principalment l’àmbit econòmic i social i han estat aprovats amb 320 vots a favor, 65 en contra i 35 en blanc. Cal recordar que perquè fossin efectius calia l’aprovació de dos terços dels assistents, com ha estat el cas, de manera folgadíssima.

El secretari i portaveu de la Junta Directiva, Toni Freixa, havia estat l’encarregat d’exposar la proposta de reforma estatutària. Ha dividit les modificacions en quatre categories, en funció dels motius que condicionaven els canvis: per a la millora de la redacció, per a l’adaptació a la realitat, per a l’adaptació a la normativa i les que constitueixen novetats.

“Autoblindatge per evitar errors”

En una àmplia explicació, Freixa ha fet un incís en l’apartat que tracta la prohibició de tancar els exercicis econòmics amb pèrdues per part d’una directiva (article 67). Si això succeís, el marge per obtenir beneficis seria de dos anys i, si continuessin les pèrdues, la junta hauria de cessar.

En aquest moment ha passat la paraula al vicepresident econòmic Javier Faus. “Quan nosaltres agafem el govern de l’Entitat, el president ens fa el mandat de professionalitzar més el Club. Nosaltres ho estudiem i veiem que ho està des del director general en avall. Cap a dalt, no. Li plantegem que la millor manera és autoblindar-nos per evitar errors”, assenyalava Faus. I seguia: “El president, en un acte de generositat, va aprovar que si no compleix uns certs ràtios de sostenibilitat econòmica, ell marxaria”.

Profunda remodelació

Al marge d’això, Freixa ha enumerat diverses modificacions, especialment de caire social. Per exemple, es dotarà de més competència l’Assemblea, que haurà de donar el seu vistiplau a qualsevol assumpte relacionat amb el nom de l’Estadi o del Palau Blaugrana, i a la samarreta del primer equip de futbol. D’altra banda, es fixa a cinc anys l’antiguitat com a soci per ser abonat i per ser compromissari, i en deu i cinc respectivament per aspirar a president i a directiu del Barça.

Rosell: "Aquests Estatuts ens controlen més"En el torn de preguntes i observacions, el president Sandro Rosell ha convidat els socis a aprovar la proposta de reforma “perquè aquests Estatuts ens controlen més”. Així mateix, el president de la reforma dels Estatuts, Joan Manuel Trayter, ha revelat que a l’hora de redactar-los “es podia optar per un model més presidencialista o per un de més democràtic”. Finalment es va optar per aquest segon.

Cardoner: "Volem la perdurabilitat del nostre club. Hi ha equips que no tenen el futur garantit. Nosaltres volem garantir-ho. Aquest és un exercici de responsabilitat"Abans de tot, el vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, havia fet una introducció de la proposta de reforma estatutària i ha indicat que la finalitat era “l’adaptació a les noves disposicions i establir principis de govern”. Cardoner ha qualificat l’acte d'“històric” perquè suposava un pas més cap al gran objectiu de l’Àrea Social: “Acostar el Club al soci”.

“La participació és un dels eixos de la reforma estatutària. Volem tenir una estabilitat i un equilibri tant social com econòmic. Volem la perdurabilitat del nostre club. Hi ha equips que no tenen el futur garantit. Nosaltres volem garantir-ho. Aquest és un exercici de responsabilitat”, ha conclòs Cardoner.

Tornar a dalt