fcb.portal.reset.password

Jordi Cardoner durant la roda de premsa. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Jordi Cardoner ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa per presentar els resultats del procés d’actualització del cens, que ha tingut una durada d’un any. Aquest procés, que va començar el 22 d’octubre del 2012, es va tancar el 31 d’octubre d’aquest any, tot i que els socis que encara no han regularitzat la seva situació podran seguir fent-ho. Fins ara, un total de 129.589 ja s’han censat, dels quals 94.023 són homes (77,3 %) i 32.744 són dones (78,8%).

La lluita contra el frau, un fet

A banda de regularitzar la situació de soci, el procés del cens ha ajudat a reduir l’ús fraudulent de carnets de soci i també d’abonaments. “Volem eradicar el frau, que ha baixat molt en els últims anys. S’han dificultat actuacions fraudulentes i no ens preocupa ingressar menys pels socis si tenim garanties de la identitat, de la transparència. Volem saber quins socis som i quants som”, ha comentat Jordi Cardoner, que ha explicat que hi ha coneixement de persones “que controlen fins a 500 carnets”.

A més, Cardoner ha explicat que el 83% dels socis majors d’edat han passat el cens i que el fet que hi hagi un percentatge més baix de socis infantils (65%) i alevins (64%) que no han regularitzat les seves dades es deu també a un possible ús fraudulent. “Els que porten més retard en aquest procés són els socis alevins i infantils. Hi ha hagut especulació, s’han falsejat identitats de menors perquè era més barat i abans podien entrar en el sorteig de les entrades per a les finals. Malauradament això és així i hi haurà un percentatge de socis que no tornaran. Hem detectat un frau”, ha dit Cardoner. També el fet que més de 4.000 abonats no hagin fet el cens, també demostra que hi ha “una bossa de frau” en aquest col·lectiu.

Les dates clau

A partir d’ara, les persones que no hagin passat per l’Oficina del Cens a regularitzar la seva situació ho hauran de fer, com a molt tard, fins al 31 de desembre del 2014. En cas que no ho facin abans perdran la seva condició de soci.

-20 de desembre: Cobrament quota de soci 2014. Als socis no censats se’ls carregarà la quota, però el carnet físic quedarà retingut. Hauran de recollir-lo presencialment i censar-se.

-1 de febrer del 2014: Els socis abonats no censats no podran entrar a l’Estadi en el primer partit del mes de febrer.

-15 de juliol del 2014: Als socis no censats no se’ls cobrarà l’abonament 2014/15. Tampoc se’ls enviarà, ja que quedarà en suspensió provisional i a disposició del Club.

-15 de novembre del 2014: Creació carnets soci 2015, sense incloure els no censats.

-31 de desembre del 2014: Baixa definitiva dels socis no censats i dels abonaments vinculats.

Més de 5.000 visites a domicili

Cal destacar que en aquest procés de regularització s'han dut a terme un total de 5.047 visites a domicilis. A més, en dies de partit a l'Estadi s'han censat 8.651 socis i a través de formularis s'han censat 7.760. La resta, 105.309, ho han fet a l'Oficina del Cens.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();