fcb.portal.reset.password

El president Sandro Rosell amb Shimon Peres i Benjamin Netanyahu / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Tal com va passar ahir a Betlem, la visita del Barça a Jerusalem aquest diumenge ha contribuït a reproduir els desitjos de pau entre israelians i palestins. En aquesta ocasió l’escenari ha estat la residència oficial del president d’Israel, Shimon Peres. Novament el president Sandro Rosell, acompanyat dels membres de la Junta Directiva, ha estat rebut amb honors de cap d’estat en un acte solemne que ha comptat també amb la presència del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

Tant Peres com Netanyahu han lloat la visita del Barça i la vessant social i solidària que projecta el Club en aquesta visita. L’acte, que s’ha ofert en directe per televisió, ha transmès aquesta voluntat de tendir ponts de diàleg, reforçada amb la imatge de tots els jugadors del primer equip al darrere dels tres principals protagonistes.

Shimon Peres: “Sou els missatgers de la pau”

Shimon Peres, president d’Israel, ha començat el seu discurs explicant que la visita del Barça “és un somni fet realitat per als nens israelians i palestins”. “És una contribució a la pau. Heu arribat just a temps”, ha afegit en relació a les converses de pau que s’han engegat aquests dies a Washington: “L’èxit d’aquestes converses és crucial per al nostre futur”. En un to solemne, ha assegurat: “Vosaltres heu aconseguit un altíssim nivell de futbol. Però més enllà d’això, heu enviat un missatge de solidaritat, d’amistat, de tenir cura dels febles. Sou els missatgers de la pau. Sou estimats per milions de persones i oferiu el vostre amor envers ells. Moltes gràcies.”

El màxim representant israelià ha tingut també un record per a Tito Vilanova: “A Jersualem, resem per ell i li desitgem una ràpida recuperació.” També Shimon Peres ha demostrat que està molt al dia de l’actualitat del Barça: “Us veig sempre”, ha dit dirigint-se als futbolistes. I ha afegit, fent broma, que “Messi, Iniesta i Xavi sobre el terreny de joc” seria la millor manera d’aconseguir la pau.

Els punts en comú d’Israel i Palestina

Per la seva banda, Sandro Rosell ha reconegut que l’aportació del Barça “és una gota a l’oceà”. “Però aquesta gota és important”, ha reblat. Com a Betlem, el president del Barça s’ha mostrat satisfet que la visita del Club coincideixi amb les converses de pau i ha expressat el desig que acabin sent reeixides. També ha volgut destacar elements en comú entre palestins i israelians: “En aquesta visita he pogut comprovar que, tant a Israel com a Palestina, els nens donen suport majoritàriament al Barça.” “Nosaltres lluitem per aconseguir títols, però també volem ser amics vostres per sempre”, ha conclòs.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();