fcb.portal.reset.password

Així es veuria el Camp Nou des de la primera graderia.

En la roda de premsa de presentació del nou espai Barça, el directiu de l’Àrea Patrimonial, Jordi Moix, ha aportat més dades d’un dels elements clau del projecte: la construcció d’un nou Camp Nou mantenint l’estructura de l’actual (ENEA) que serà sotmès a referèndum per part dels socis el 5 o el 6 d’abril. Es xifra en 420 milions d’euros. "Un cop aprovat, si tenim molt acotat i definit el projecte evitarem possibles desviacions de costos", manifestava. Es tracta d’una projecte molt ambiciós, que es resumeix en dues dades: actualment la construcció interior del Camp Nou ocupa 40.000 m², una xifra que s’enfilaria fins als 104.000 m² després de totes les obres.

Per començar, Moix ha explicat alguns conceptes de la distribució física general del nou estadi, que tindria una capacitat exacta per a 105.053 espectadors. El Camp Nou seguiria constant de tres graderies. La primera (inferior) seria reformada integralment, més vertical i amb una millor visibilitat. La segona es mantindria, això sí, incrementant el confort. A la tercera (superior) es completaria l’anella pel costat oest (tribuna).

Fruit d’aquestes modificacions, els seients gaudirien de més amplada i confort, els passadissos d’accés ocuparien 1,20 metres d’amplada mínima, tot l’aforament seria cobert, hi hauria un anell perimetral amb serveis verticals de circulació i es consolidarien plantes anivellades i ordenades. El projecte ENEA també inclou un creixement de 5.000 places d’aparcament, així com diverses millores en prestacions comercials i operatives.

Unes obres compatibles amb l’activitat esportiva

D’altra banda, Jordi Moix ha esquematitzat les fases de la construcció del nou Camp Nou i ha fet una estimació del calendari. Les obres engegarien l’estiu del 2017, amb l’enderroc de les primeres graderies dels Gols Nord i Sud.

En tot el procés (tres temporades i mitja), el primer equip de futbol seguiria jugant al Camp Nou i l’afectació de la capacitat seria mínima. I és que, segons Moix, per tal de minimitzar les molèsties als abonats, la construcció es farà per fases i per zones: les graderies durant els estius, i els interiors i els exteriors durant la temporada de futbol. Es calcula que durarien fins al març del 2021. El directiu ha deixat clar que es tractava d’una estimació en funció del pla d’urbanisme i llicències.La llista d’espera, els grans beneficiats

Gràcies a la creació de noves localitats, que permetrà que l’Estadi passi a tenir un aforament de 105.000 espectadors, el Club podrà satisfer la llista d’espera de socis que desitgen un aforament a l’Estadi. El vicepresidents social, Jordi Cardoner, ha reconegut que tots ells “veuran com es fa realitat el somni de tenir un seient, ja que bona part de les noves localitats aniran a favor d’aquests socis”. Actualment hi ha una llista d’espera de 8.709 socis inscrits, després que el passat 7 de gener finalitzés el termini de ratificació.

D’altra, Cardoner no s’ha mostrat preocupat per la baixa assistència d’espectadors al Camp Nou en els últims partits.

Tornar a dalt