fcb.portal.reset.password

Javier Faus, atenent els mitjans / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

“Som l’equip número 1 a Israel i Palestina.” Javier Faus, vicepresident econòmic del FC Barcelona, ha estat així de clar per justificar la presència del Barça en aquests territoris. Els estudis de màrqueting, la presència a les xarxes socials i el seguiment dels partits per televisió són alguns dels elements que, segons ha explicat el mateix Faus, serveixen per aquesta afirmació. “És una visita que ens satisfà molt perquè és un servei a una comunitat de fans del Barça que és molt important”, ha afegit en una conversa amb els mitjans de comunicació abans d’aterrar a Tel Aviv.

El vicepresident econòmic ha estat l’encarregat de gestionar i coordinar la presència del Barça a Palestina i Israel, sota el nom de `Peace Tour’. Han estat set mesos de converses i quatre visites a tots dos països: “Primer vam plantejar la possibilitat de fer un partit amistós contra un combinat palestí i israelià. Es va parlar amb els dos presidents i es va descartar la idea per la complexitat  política de la zona. En aquest moment les negociacions de pau que s’acaben de començar no estaven encara actives. Avui, el partit hauria estat possible, però fa dos mesos no va ser possible.”

Davant la impossibilitat de disputar aquest partit contra una selecció de futbolistes palestins i israelians, el Club va plantejar la possibilitat de fer dos clínics amb nens de la zona, solució que finalment s’ha adoptat: “Aquests dos clínics tenen una vessant més institucional i de reconeixement a l’afició que tenim a Israel i Palestina i molt enfocada cap als nens. Els dos estadis estaran plens. Totes les entrades s’han distribuït i el Barça no cobrarà res per això. Volem que estigui molt enfocats cap als nens.”

Dos objectius

La presència del Barça a aquests dos països es planteja des del punt de  vista institucional, sense cap voluntat comercial. De fet, el Club no ingressa diners per aquesta estada de dos dies ni per la distribució d’entrades per als dos clínics: “És una missió amb dues vessants. Per una banda, ajudar a la pau aportant el nostre gra de sorra, explicant que a través de l’esport i els nens es poden crear ponts entre els dos pobles. No fem negoci, no guanyem res amb aquest viatge, però ens ajuda a fer marca, tant en el món àrab, cada cop més rellevant per nosaltres, com en la comunitat jueva. És una solució bona per tothom.”

El FC Barcelona ha volgut ser molt curós en la preparació d’aquest viatge, trobant sempre un punt d’equilibri entre el que farà a Israel i Palestina, ha explicat Faus: “Els actes estan minuciosament estudiats perquè durin el mateix i l’equip facin les mateixes coses a cada lloc, els discursos del president tinguin la mateixa durada i que rebem a les autoritats del mateix rang a Israel I Palestina. Els gestos són molt estudiats.”

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();