fcb.portal.reset.password

El Peace Tour arrencarà després del Trofeu Joan Gamper

El dissabte 3 d’agost, l’endemà de la celebració del Trofeu Joan Gamper que el Barça disputarà davant el Santos, la comitiva oficial del FC Barcelona es desplaçarà a Palestina i Israel en un viatge històric per enfortir llaços institucionals amb els dirigents de les dues comunitats i establir ponts de diàleg per la pau, a més de tenir un contacte directe amb els nombrosos aficionats que el club blaugrana té a tot l’Orient Mitjà.

El Peace Tour és una iniciativa que compta amb la inestimable col·laboració dels governs palestí i israelià i que, a més de les visites institucionals, inclou dos clínics esportius per la pau en el que participaran tots els jugadors de la plantilla del Tata Martino, inclosos Leo Messi, el nou fitxatge Neymar Jr i la resta dels internacionals que ja s’hauran incorporat a l’equip. Aquestes activitats esportives estan organitzades pel FC Barcelona amb la col·laboració dels governs d’Israel i Palestina.

Dissabte 3, recepció oficial amb Abbas

El dissabte 3 d’agost la comitiva blaugrana arribarà a les 14.30 hora local a l’aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, encapçalada pel president Sandro Rosell, els directius Josep Maria Bartomeu, Javier Faus, Jordi Cardoner, Jordi Moix, Ramon Pont, Didac Lee, Josep Ramon Vidal-Abarca i el director esportiu Andoni Zubizarreta. Després de creuar a palestina, l’expedició visitarà la Basílica de la Nativitat, a Betlem. Al voltant de les 18 hores està prevista l’arribada a la Muqata de Betlem, seu de la presidència palestina, on es produirà la recepció oficial amb el president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas, i les autoritats locals.

L’atapeïda agenda del primer dia continuarà amb el trasllat de l’expedició blaugrana fins l’Estadi Municipal de  Dura, localitat propera a Hebron, amb capacitat per 24.500 espectadors, on es celebrarà el primer clínic, que consistirà en tallers i mini-jocs diversos en els que participaran desenes de nens palestins que podran interactuar amb els jugadors blaugrana.

Recepció oficial amb Netanyahu i Peres i segon clínic

L’endemà, diumenge 4 d’agost, la comitiva oficial i l’equip visitaran durant el matí el Mur de les Lamentacions a Jerusalem abans de la recepció oficial amb el primer ministre Benjamin Netanyahu i el president d’Israel Simon Peres a la residència presidencial. Per la tarda, a les 18 hores, està prevista l’arribada al Bloomfield  Stadium de Tel Aviv-Jaffa, amb capacitat per 14.500 espectadors, dels quals 12.000 seran nens, per celebrar el clínic en el que participaran també els infants i joves del Centre Peres per la Pau.

En el marc d’aquesta activitat, el ministeri d’Educació d’Israel encapçalat pel ministre Rabbi Shay Piron llençarà una campanya a favor de la tolerància i de la pau que es durà a terme durant el curs escolar 2013-14 a totes les escoles amb el lema “L’altre sóc jo”. El primer ministre Benjamin Netanyahu i el president d’Israel Simon Peres i també seran presents a l'Estadi Bloomfield.

El desplaçament a Palestina i Israel finalitzarà abans de mitjanit, quan l’expedició pujarà al vol xàrter que els portarà fins a Bangkok, primera parada de la gira asiàtica que s’allargarà fins el 10 d’agost.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();