fcb.portal.reset.password

Proposta orientativa del nou Camp Nou

El FC Barcelona ha presentat la proposta del nou Espai Barça i el calendari d’accions que se seguiran prèvies a la celebració del referèndum en què els socis tindran l’opció de votar aquest projecte que comportarà la remodelació de les 20 hectàrees que té el Club a la zona de Les Corts. Els vicepresidents Javier Faus i Jordi Cardoner, i el directiu de l’Àrea Patrimonial, Jordi Moix, tots tres membres de la comissió creada per fer el seguiment d’aquest procés, han estat els encarregats de donar tots els detalls.

“Projecte més important del món”

Javier Faus, responsable de la comissió i vicepresident econòmic, ha explicat que el nou Espai Barça “és i serà el projecte esportiu més important a Europa i arreu del món, no hi ha cap ciutat que tingui un projecte com el nostre”. I és que ha volgut apuntar que aquesta remodelació implica molt més que la reforma del Camp Nou. “És la construcció d’un nou estadi per a 105.000 espectadors, un Palau de 12.000 espectadors i un Palau 2, una Pista de Gel, un espai social i comercial, unes oficines del Club més modernes, una Masia rehabilitada i 5.000 places d’aparcament”. Per tot plegat Faus ha assegurat que no hi ha cap ciutat amb un projecte esportiu d’aquesta envergadura.

Una millora estructural

Jordi Moix, directiu de l’Àrea Patrimonial del Club, ha destacat que els canvis més substancials seran la rehabilitació sencera de la primera graderia que millorarà substancialment la visibilitat, equilibrar la tercera graderia de la zona de Tribuna amb la resta de l’Estadi, i la construcció d’una coberta per a tot el camp. A més es guanyarà espai, ja que el Camp Nou passarà dels 40.000 m² de construcció interior als 104.000 m².

Calendari d’activitats

Amb l’objectiu que el soci tingui tota la informació necessària per votar en el referèndum, el Club farà un esforç extraordinari per explicar la proposta del nou Espai Barça. Faus ha puntualitzat que el que han presentat és una proposta i no el projecte definitiu. En el cas que els socis donessin el vistiplau s’obriria una procés previ a les obres en què s’acotarà el pla de finançament i s’establirà un diàleg amb la ciutat i els veïns. Tot seguit hi haurà un concurs arquitectura internacional, i a partir de l’estiu del 2017 s’iniciarien les obres que finalitzarien el 2021. Unes obres que duraran quatre estius, i que no afectaran els socis, ja que les obres a les grades es faran durant aquest període en què no hi ha competició a l’Estadi.

La informació, a l’abast dels socis

Jordi Cardoner, vicepresident de l’Àrea Social, ha especificat les accions que farà el Club per informar els socis d’aquesta proposta, que serà sotmesa a referèndum amb una pregunta única i clara, i en què es busca la màxima participació. Hi haurà canals d’informació oberts, com ara una exposició itinerant per diferents municipis, el compromís de les penyes per facilitar la informació a tots els socis d’arreu del món i un espai específic al lloc web del Club. A més, s’ha obert una adreça electrònica, referendum@fcbarcelona.cat, perquè els socis participin i hi puguin dir la seva. A l’OAB també hi haurà un espai específic per atendre les consultes personals. També està previst que se celebrin reunions informatives amb els responsables directius de cada àrea.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();