fcb.portal.reset.password

Iker Casillas, Leticia Ortiz, el Príncep Felip i Xavi Hernández, després de l'acte d'entrega de premis

Xavi Hernández ha recollit aquest divendres a la tarda al Teatre Campoamor d’Oviedo el Premi Príncep d’Astúries dels Esports 2012, guanyat en una candidatura conjunta amb Iker Casillas, porter del Reial Madrid i de la selecció espanyola. El jurat va tenir en compte que tots dos futbolistes han guanyat els títols més importants en l’àmbit de clubs i de la selecció espanyola i els considera un model d’esportivitat i de companyonia, ja que la seva actitud conciliadora ha llimat les tradicionals diferències entre jugadors i aficions. Segons el jurat, “són un exemple de joc net admirat per tothom”.

Amb el premi ja a les seves mans, els
dos jugadors s'han fos en una emotiva abraçada després d'agrair-lo i dedicar-lo als assistents. A més, el Príncep Felip ha destacat en el seu discurs que "es premia Iker i Xavi per la seva grandesa espiritual i excel·lència personal. Són un exemple d'esportivitat i actitud conciliadora".

El migcampista blaugrana, que ha viatjat a Oviedo després de l’entrenament matinal (VÍDEO), ha estat acompanyat en tot moment pel president Sandro Rosell, el vicepresident Carles Vilarrubí i la directiva Susana Monje. També hi eren els seus familiars més propers: el seu pare, la seva mare i la seva parella.

Segon guardó

És el segon cop que Xavi i Casillas guanyen el Premi Príncep d’Astúries dels Esports. El primer va ser l’any 2010, juntament amb la resta d’integrants de la selecció espanyola de futbol. Va ser després d’adjudicar-se el Mundial de Sud-àfrica. “Tant Xavi com Casillas, igual que altres esportistes, es mereixen aquest premi. Xavi i Casillas tenen una dilatada i exitosa trajectòria i, després dels últims Clàssics tan calents, han posat la tranquil·litat necessària. Els ho hem d’agrair. Són un exemple per als planters d’ambdós clubs”, assegurava Tito Vilanova aquest dilluns al matí a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva.

Xavi torna aquesta mateixa nit cap a Barcelona i aquest dissabte es desplaçarà amb els seus companys fins a Madrid, per afrontar la novena jornada de Lliga al camp del Rayo.

Tots els premiats

Arts
Rafael Moneo

Ciències Socials
Martha Nussbaum

Comunicació i Humanitats
Shigeru Miyamoto

Concòrdia
Banc dels Aliments

Cooperació Internacional
Creu Roja i Mitja Lluna Roja

Esports
Xavi Hernández i Iker Casillas

Investigació Científica i Tècnica
Gregory Winter i Richard A. Lerner

Lletres
Phillip Roth

Tornar a dalt