fcb.portal.reset.password

La delegació de 'L'Équipe', amb el president Rosell / FOTO: MARTA BECERRA

Una delegació de l’associació d’experiodistes de ‘L’Équipe’, Les Ancies de L’Équipe, ha visitat durant aquest cap de setmana el FC Barcelona per conèixer de més a prop la realitat del Club des de totes les seves vessants (institucional, esportiva i històrica) i per entendre de més a prop el model de club que el Barça ha exportat al món.

Aquesta visita neix arran de l’interès i el protagonisme que ha tingut el FC Barcelona durant els darrers temps a les planes d’aquesta prestigiosa publicació esportiva europea i que va culminar el 21 d’abril del 2012 amb una edició de 'L’Équipe Magazine' de 124 pàgines dedicada exclusivament al Club.

La delegació d’exdirigents i periodistes del diari ha estat encapçalada per Gérard Ernault, exdirector de la redacció de ‘L'Équipe’ i de la de ‘France Football’. Va ser el responsable de fer el lliurament de la Pilota d’Or a dos exjugadors del FC Barcelona, Rivaldo (1999) i Ronaldinho (2005).

La delegació estava integrada també, entre d’altres, per Jean-François Renault, director adjunt de la redacció de ‘L'Équipe’ i president actual de la Union des Journalistes de Sport en France; Jean-Jacques Vierne, redactor en cap de ‘L'Équipe’ i redactor en cap de ‘France Football’; Gilbert Chaleil, secretari general del grup ‘L'Équipe’; Guy Mislin, secretari general de ‘L'Équipe’; Jean-Pierre Lacour, cap d’informacions de natació i rugbi a ‘L'Équipe’ abans de ser cap dels esports del ‘Figaro’, i Llibert Tarragó, ex-reporter del diari i soci del FC Barcelona. Aquesta visita no és per publicar cap reportatge en particular sinó per entendre millor el model Barça i, a través d’aquestes veus, fer-lo arribar a les noves generacions de periodistes, així com a les diverses institucions esportives i futbolístiques franceses amb les quals aquesta associació manté lligams.

Pel que fa a la vessant institucional, el grup va visitar divendres el Centre de Documentació del FC Barcelona per endinsar-se en la història del Club de la mà de l’historiador Carles Santacana, i també l’Agrupació Barça Jugadors, on va ser rebut pel vicepresident Ferran Olivella. Van anar també al Museu del Club.

Al Miniestadi i al Camp Nou

Dissabte la jornada es va centrar en la part esportiva. Al matí van acudir a la Ciutat Esportiva, on van ser rebuts pel responsable de futbol formatiu, Guillermo Amor, i van poder presenciar un dels partits programats per a la jornada, el que va enfrontar el Cadet A amb el Badalona.

La tarda de dissabte va consistir en una doble cita futbolística: primer, l’assistència al partit del Barça B davant el Còrdova al Mini, i, després, visita a l’Estadi per veure el partit de Lliga Barça-Deportivo. Abans del matx van ser rebuts a la Llotja pel president del Club, Sandro Rosell, al qual van fer lliurament d’una rèplica d’una de les portades, que, amb el titular Generation Barça, el diari va dedicar quasi monogràficament al Club en la seva edició del 16 de gener del 2013.

Tornar a dalt