fcb.portal.reset.password

Un dels moments àlgids de la inauguració de la Masia / FOTO: ARXIU FCB

Aquest dissabte, la Masia, Centre de Formació Oriol Tort commemora el primer any de la seva inauguració. Les instal·lacions, que van agafar el relleu de l’antiga Masia després de 31 anys en funcionament, han permès un avanç en el dia a dia dels jugadors i dels entrenadors, innovant en diversos aspectes que l’han fet única. “En fem una valoració molt positiva. El dia de la presentació ja vam dir que amb aquesta Masia fèiem un gran pas. Era necessària. L'experiència d'aquest any ha estat fenomenal. Estem tots més pròxims i la comunicació amb els nois ha millorat ostensiblement”, assegura Guillermo Amor.

Les noves instal·lacions del FC Barcelona permeten als jugadors tenir tots els materials necessaris més a prop, així com una atenció més constant en tots els àmbits, ja sigui d’entrenadors, professors o els mateixos responsables del centre. Per al director esportiu del futbol formatiu això és clau: “El més important és el fet de poder estar tots junts aquí. En aquest primer any no hi ha hagut gaires problemes. La majoria de coses han estat bones i positives”.

Compatibilitzar la formació esportiva i l’acadèmica

Un dels èxits de la nova Masia, pionera en aquest àmbit, “és fer compatible la formació esportiva dels residents amb la seva formació acadèmica d'alt nivell”, explica Folguera. Per al director del centre, tenir una bona educació és essencial per poder transmetre els valors del Club allà on vagin, en el cas que no continuïn a la Masia.

Com a casa

“Al principi costa una miqueta més, però, després, els ‘inputs’ que rebem per part dels residents són positius. Combinen bé el futbol amb la formació acadèmica i és bo que considerin que la Masia és casa seva”, apunta Amor. “Estic convençut que a tots ells els agradaria quedar-se aquí fins al final, fins i tot quan arriben al primer equip. El que passa és que això és molt complicat”, afegeix l’actual director esportiu del futbol formatiu, un dels residents històrics de l’antiga Masia.

Fer el batxillerat a la Masia, la pujada de jugadors del Juvenil al Barça B o aquest augment dels joves jugadors de les seccions que a poc a poc van reforçant el primer equip de la seva secció corresponent, són alguns dels èxits d’aquest primer any.

Vilanova, satisfet

L’actual entrenador del primer equip del FC Barcelona també va viure a la Masia: “Els que vam conviure a l'antiga Masia en tenim un gran record. El primer equip s’entrenava en aquell camp del costat, i el vèiem des de l'habitació. Vivies a tocar de l'Estadi”. No obstant això, Vilanova considera que la situació ha millorat: “Ara hi ha hagut una millora. Els residents també estan a prop del camp d'entrenament del primer equip i les instal·lacions són molt millors. A més, crec que, gràcies al fet de tenir aquesta residència, el Club pot oferir una bona opció a possibles futurs jugadors i als seus pares. Aquí poden comprovar que tractem bé els jugadors i que estaran igual o millor que a casa”.

Tornar a dalt