fcb.portal.reset.password

Gabriel assegut amb una pilota al finalitzar un dels entrenaments

El campus que el FC Barcelona va organitzar a la ciutat de Rio de Janeiro el passat mes de juliol ha esdevingut, a més d’un èxit de participació amb més de 90 nens, una gran oportunitat per un nen brasiler que no té peus. Es tracta de Gabriel, d’onze anys i apassionat del Barça, que a causa d’una malformació des de naixement pateix aquesta limitació física que no l’impedeix fer el que més li agrada. El FC Barcelona es va assabentar d’aquest cas i, sense dubtar-ho, va decidir convidar-ho als entrenaments amb la resta dels nois brasilers. Una iniciativa ben vista per Deco, que va visitar als jugadors del campus, i per la resta de companys, que van poder gaudir d’ell durant els dies d’entrenament.

Els valors dels FCB Campus

Xevi Marcé, director de l’FCB Escola a Barcelona i també a nivell internacional, assegura: “El campus estan fets perquè els nens del món coneguin la nostra metodologia, la del Barça, la manera de fer, els valors i el que ensenyem. Per a nosaltres és molt important la felicitat dels nens i, com en el cas d’en Gabriel, volem que siguin feliços fent allò que més els hi agrada. El campus fa més proper el món del Barça als nens, i això és molt important”.

La il·lusió de Gabriel, de fet, és jugar a futbol i aquest projecte del FC Barcelona li va donar aquesta oportunitat. L’oportunitat de gaudir amb la resta de companys d’uns partits d’entrenament i d’una sèrie d’exercicis per a millorar la tècnica, i sempre amb la pilota en primer pla. “Per a nosaltres la pilota és la protagonista i amb això fem que els nens gaudeixin, perquè ells volen la pilota i nosaltres els hi donem”, explica Xevi Marcé. El director de l’FCB Escola, a més, parla del cas d’en Gabriel: “La seva passió és el futbol i nosaltres la única cosa que vam fer es contribuir a que ell pogués gaudir i s’ho pogués passar bé així, jugant a futbol”.

Exemple de superació

Tot i la malformació que pateix des de ben petit, Gabriel ha demostrat aquests dies que les seves ganes de jugar a futbol són superiors a aquesta limitació física. Tots els tècnics i companys del campus han pogut comprovar, bocabadats, la seva especial habilitat per córrer, saltar, xutar, regatejar, fer bicicletes... Gabriel, a més, va poder gaudir amb dos amics seus també convidats, Joel i Romarinho, aquest darrer el fill de Deco.

Tornar a dalt