fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell i Jordi Cardoner, amb la sòcia agraciada amb la samarreta per haver alliberat el seu seient. FOTO: GERMÁN PARGA-FCB..

Un total de 57.655 persones han acudit aquest dimecres al Camp Nou, gràcies, en bona part, a la solidaritat del Barça i dels seus socis. I és que avui s’han repartit 40.220 entrades, provinents del seient lliure solidari i localitats lliures del Club, entre persones que habitualment no tenen la possibilitat d’acudir a l’Estadi.

La II Diada del Soci Solidari ha tornat a ser un gran èxit, amb 3.250 entitats i associacions col·laboradores que, de manera gratuïta, han rebut entrades per al partit d’avui i les han distribuïdes entre persones de col·lectius socials de tot Catalunya. La feina conjunta amb el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Creu Roja de Catalunya, que avui han estat representats a la Llotja Presidencial, ha estat clau per al bon desenvolupament de la iniciativa, que ha estat liderada per l’Àrea Social del Club conjuntament amb la Fundació FC Barcelona.

Jordi Cardoner, vicepresident de l’Àrea Social, ha agraït als socis que han alliberat el seu seient de manera solidària per contribuir a aquesta exitosa jornada. “Estem molt contents per tota aquesta gent que han tingut l’oportunitat d’estar al costat dels seus ídols, especialment els nens. Molts d’ells era la primera vegada que trepitjaven l’Estadi”, ha comentat al descans del partit. També ha agraït el paper de les institucions, que “gràcies a la seva capil·laritat han pogut fer arribar les entrades a més de 3.000 entitats”.

Socis a la Llotja

Com a mostra d’agraïment per la seva col·laboració, un total de 10 socis del Club han pogut seguir avui el partit des de la Llotja Presidencial. Es tracta dels guanyadors del sorteig que va fer-se fa uns dies entre tots els socis que havien alliberat el seu seient, de manera gratuïta, abans de divendres passat. Els afortunats han estat Alfonso Planas, Ramon Noguera, Ricard Corbi, Enric Gomis, Enrique Fustier, Juan Ramon Masoliver, Rafael Michavila, M. Lluïsa Subirana, Alberto Tomas i Josep L. Pacheco.

A més, abans del partit Maria del Mar Vila ha rebut una samarreta firmada pels jugadors, com sòcia agraciada al sorteig que es va fer també entre els socis que havien alliberat solidàriament la seva localitat. Tots aquests socis han coincidit a la Llotja amb els membres de la Taula d’experts que assessora l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE), que també hi estaven convidats.

Avui també ha estat un dia especial per a 15 nens de la Federació Catalana d’Associacions de discapacitats psíquics, que en els prolegòmens del partit s’han pogut fer la foto al costat dels jugadors de l’onze inicial que ha escollit Tito Vilanova.

La col·laboració dels socis, imprescindible

La Diada del Soci Solidari parteix d'una premissa fonamental: la complicitat dels abonats al Camp Nou perquè alliberin el seu seient gratuïtament per a un partit per poder-lo oferir a les organitzacions socials, solidàries i d’acció cívica que han mostrat el seu interès. A més de contribuir a una tasca social, l’acció dels socis també ha contribuït a què el Camp Nou presentés una molt bona entrada en un partit de Copa del Rei que tradicionalment resulta poc atractiu per als abonats.

Es milloren les xifres de l’any passat

La I Diada del Soci Solidari es va celebrar el 22 de desembre del 2011 amb motiu del partit contra L’Hospitalet, també corresponent a la tornada dels setzens de finals de la Copa del Rei. Més de 33.000 persones de més de 400 entitats de diferents ONG, escoles, associacions, entitats i institucions d'acció social es van beneficiar d’aquesta iniciativa. A més, el Camp Nou va presentar un bon aspecte, amb 56.480 espectadors a les graderies, tot i que el Barça ja havia encarrilat la classificació per als vuitens.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();