fcb.portal.reset.password

Mas, Marty, Mafi i Charteris / Fotos originals ALAIN ROIG

Aquesta temporada és la del renaixement a Perpinyà. Des del títol de Lliga el 2009, el club català està buscant guanyar un trofeu. La derrota a la final del 2010 davant el Clermont ha estat el principi d'una mala època per als catalans. La temporada 2010/2011 no es van classificar ni per al play-off ni per a la Copa d'Europa, mentre que a la 2011/2012 es van salvar del descens per només 7 punts.

Renéixer aquesta temporada

El club ha anunciat que necessitava un canvi, tant en l'aspecte esportiu com al vestidor. Els entrenadors han canviat, i ara mana Delpoux. Vint-i quatre jugadors han marxat, i 11 han arribat. Necessiten trobar com més aviat millor els automatismes perquè els jugadors vagin en la mateixa direcció. L'objectiu és clar: classificar-se per al play-off i per a la Copa d'Europa de la temporada que ve.

Mas-Marty, experiència al comandament

Diversos jugadors clau han deixat el club (Mermoz, Olibeau, Porical, Toñita ..), però dos hi segueixen sent per ensenyar als nous com es fan les coses a l’Aimé Giral, estadi de la USAP. Es tracta Nicolas Mas i David Marty. El pilar català ha començat la seva catorzena temporada al club català, i aporta molt a la ‘melé’ i al combat. David Marty, per la seva banda, jugarà la seva onzena campanya a la USAP, i serà el líder d'una línia de tres quarts que ha perdut aquest estiu jugadors importants com Mermoz, Porical o Candelon.

Mafi-Charteris, reforços importants

Dels onze jugadors que arriben a Catalunya aquesta temporada destaquen Lifeimi Mafi i Luke Charteris. Mafi, un centre potent i agressiu, ha nascut a Tonga. Porta sis temporades jugant al Munster (Irlanda), i ha guanyat la Copa d'Europa el 2008. Les seves qualitats són les dels jugadors de les illes: placatges molt agressius i bon maneig en atac.

Charteris, que juga de segona línia amb la selecció de Gal·les des del 2004, ha deixat Newport per aportar la seva experiència i el seu físic a la USAP. Serà, sens dubte, una peça clau de la ‘touche’ catalana, ja que té una alçada de més de dos metres.

Repetir l'experiència

Els jugadors de la USAP recorden probablement el partidàs davant del Toulon que van jugar a Barcelona fa dues temporades. Més de 50 000 persones van donar suport al conjunt català que va aconseguir classificar-se per a la semifinal de la Copa d'Europa. Ara buscaran el mateix resultat davant el totpoderós Tolosa, en la cinquena jornada del Top 14.

Tornar a dalt