fcb.portal.reset.password

Enric Lluch, Joan Majó, Sandro Rosell i Carles Vilarrubí, després de signar el conveni / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch han signat aquest migdia a les instal·lacions del Club un conveni de col·laboració per dur a terme activitats conjuntes destinades a fomentar el diàleg entre els ciutadans de Catalunya, d’Espanya i d’Europa i la recerca i divulgació acadèmiques que contribueixin al dinamisme del país a partir de l’anàlisi, la recerca i la formació.

L’acte de signatura ha comptat amb l’assistència del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el vicepresident institucional Carles Vilarrubí, el president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, i el vicepresident Enric Lluch, així com altres membres de totes dues entitats.

Conferència Acadèmica Anual Ernest Lluch

Fruit d’aquesta aliança entre el FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch, s’ha acordat instaurar la Conferència Acadèmica Anual Ernest Lluch sobre economia i futbol. Aquesta comptarà amb la participació d’un acadèmic o professional de prestigi internacional i pretén convertir-se en una activitat de referència a Catalunya i Espanya, centrada en la reflexió i l'aproximació intel·lectual a l’economia del futbol i totes les derivades socials esportives i culturals.

La primera edició d’aquesta jornada tindrà com a títol 'L’impacte de la crisi al futbol. Estratègies adaptatives' i se celebrarà el pròxim 17 de juny, entre les 11 i les 13.30 h, a l’Auditori 1899 del FC Barcelona i comptarà amb el programa següent:

1.- Obertura

A càrrec de Carles Vilarrubí, vicepresident institucional del FC Barcelona, i Enric Lluch, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch.

2.- Conferència (35-40 minuts)

Sota el títol “Finantial Instability in Football: Problems and Solutions” serà oferta pel Dr. Stefan Szymanski, professor de Sport Management de la Universitat de Michigan, presentat per Jaume García, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra.

3.- Taula rodona

Moderada per Ramon Besa, cap d’esports del diari ‘El País’, en què participaran com a ponents:

Dr. Egon Franck, catedràtic del Department of Business Administration-Strategic Manegement and Business Policy de la Universitat de Zurich i membre de la UEFA Club Financial Control Body.
Dr. Plácido Rodríguez, catedràtic d’Escola Universitària de la Universidad de Oviedo i president de la International Association of Sport Economists (IASE).
Dr. Jaume Garcia, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra.

4.- Col·loqui (40 minuts)

Fila 0 amb experts per mantenir un col·loqui amb els ponents i el públic.

La jornada comptarà amb la traducció simultània de l’anglès al català i castellà.

Ernest Lluch i el FC Barcelona

Ernest Lluch era un intel·lectual valorat, un polític respectat i un comunicador enormement popular quan va ser assassinat el 21 de novembre del 2000. El 2001 es va constituir la Fundació que porta el seu nom i que s’ubica a Vilassar de Mar, vila natal d’Ernest Lluch. La raó de ser de la Fundació se sustenta en el que va ser la vida i l’obra de Lluch, que va deixar una petjada profunda en el camp del pensament, l’economia, la política i la cultura cívica catalana i espanyola.

Però Ernest Lluch era també soci del Barça i un actiu militant en la difusió de la història i l’actualitat barcelonistes, ja fos en el marc de tertúlies de ràdio o espais formals o inversemblants en què emetia opinió. El seu assassinat va commocionar els barcelonistes i el FC Barcelona li va retre un emotiu homenatge amb un minut de silenci a l’Estadi i col·locant una placa en el seu record el 21 de març del 2004 a l’entrada de la porta 15 i boca 208, que era la utilitzada per Lluch quan anava al Camp Nou.

Premi a l'Esportivitat

Així mateix, la Fundació Ernest Lluch ha atorgat en diverses ocasions a persones o estaments del FC Barcelona el Premi a l’Esportivitat creat per reconèixer aquelles trajectòries o gestos que honoren l’esport. Han estat els casos, el 2003, de la primera plantilla del FC Barcelona per haver-se pronunciat públicament contra la guerra i a favor de la pau; l’any 2005 a la selecció de futbolistes israelians i palestins que van jugar el Partit per la Pau el 29 de novembre del 2005 al Camp Nou; i l’any 2007 a l’entrenador Albert Puig, entrenador del futbol base, per la seva actitud pedagògica en un partit d’alevins entre el Barça i l’Espanyol. I el 2008, a l’Agrupació Barça Veterans com a reconeixement a la seva tasca exemplar i pionera en el foment de la solidaritat entre els exjugadors.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();