fcb.portal.reset.password

El directiu, Jordi Moix, el vicepresident, Carles Vilarrubí, la presidenta de la Universitat Marie-Christine Lemardeley i el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL Andreu Bosch / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

[[DES_1]] El Barça i la cultura catalana han estat protagonistes durant les hores prèvies al partit d’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions entre el PSG i el FC Barcelona. La Universitat de París III-Sorbona Nova ha acollit la conferència "Barça, esport, cultura i educació" a càrrec del vicepresident institucional Carles Vilarrubí, dins de la jornada sobre Barça i cultura catalana organitzada per l’Institut Ramon Llull i la universitat parisenca. L’acte ha comptat també amb la presència del directiu Jordi Moix.

En la seva conferència, Vilarrubí explica l’arrelament històric del club blaugrana amb Catalunya i com el Barça ha estat un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts de diferents parts del món. Tanmateix, Vilarrubí també desgrana en la seva exposició les claus que fan del Barça un referent al món, per què es considera 'més que un club', com l’arrelament del Barça amb el país s’ha manifestat en tots els àmbits culturals, com s’ha desenvolupat un model formatiu únic i com el Club ha fet de la defensa d’uns valors un dels seus trets diferencials.

Paraules d’elogi cap a Abidal

Vilarrubí ha dedicat unes paraules especials a Éric Abidal. “La base del primer equip del Barça està formada per jugadors ‘fets a casa’ però també tenim jugadors de fora que es complementen i ens ajuden que el nivell de l’equip sigui tan alt com sigui possible. Aquest és el cas d’Éric Abidal, un jugador que vostès coneixen molt bé i que s’ha guanyat un lloc al cor de tots els barcelonistes. Abidal és un exemple de superació i de lluita, un jugador plenament integrat en el nostre Club i que també s’ha convertit en un referent dels valors del Barça”. “La imatge d’Abidal recollint la Copa d’Europa que vam guanyar a Wembley, en un gest de gran company del capità Carles Puyol, ens ha quedat gravada per sempre”, ha recordat el vicepresident institucional en la seva conferència.

"Abidal és un exemple de superació i de lluita, un jugador plenament integrat en el nostre Club i que també s’ha convertit en un referent dels valors del Barça"

L’acte a la Universitat París III-Sorbona Nova forma part d’una jornada sobre Barça i cultura catalana que s’ha tancat amb el concert del grup Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien i s’enmarca dins el conveni signat entre l’Institut Ramon Llull i el Club per promoure la cultura catalana al món. La introducció ha estat a càrrec de la presidenta de la Universitat, Marie-Christine Lemardeley. També han assistit la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, Maryse Olivé; el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Andreu Bosch; el delegat a París de l’IRL, Raül David Martínez, i el responsable acadèmic dels estudis catalans a la Universitat de la Sorbona Nova, Eric Beaumatin.

Un reflex de la societat catalana

En el torn de preguntes obertes al públic, Vilarrubí ha estat preguntat sobre el posicionament del Club en l’actual context polític que viu Catalunya. El vicepresident institucional ha explicat que el “Barça forma part de la realitat social i catalana, però no pot ser protagonista d’un procés polític. Els protagonistes han de ser les institucions i els partits. El que es viu al Camp Nou és un reflex de la societat catalana, però no podem ser un instrument polític com a institució”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();