fcb.portal.reset.password

Navarro i Quiñonez / FOTO: Fotomuntatge FCB

21 esportistes del FC Barcelona representaran el Club als Jocs Olímpics de Londres 2012 que són a punt de començar. Estaran repartits entre quatre disciplines esportives (handbol, bàsquet, futbol i atletisme). En els Jocs Olímpics anteriors, els de Pequín, la representació barcelonista va ser de 22 esportistes.

La representació blaugrana, esport per esport

El FC Barcelona té més representants en esports col·lectius (14) que en individuals, com és l’atletisme (4). Repassem quins són els integrants d’aquests esports:

Handbol

10 són els jugadors barcelonistes que integren quatre seleccions diferents en aquests Jocs Olímpics. D’una banda, sis formaran part de la selecció espanyola de Valero Rivera (Tomás, Rocas, Aguirrezabalaga, Morros, R. Entrerríos i Sarmiento). Suècia té dos blaugranes al seu ‘roster’ (Sjöstrand i Jernemyr) i, finalment, França només té un jugador del FC Barcelona: Sorhaindo.

Bàsquet

En bàsquet, el Barça té quatre representants en tres seleccions diferents. Es tracta de Juan Carlos Navarro i Víctor Sada a la selecció espanyola, de Joe Ingles a la d’Austràlia i de Marcelinho Huertas en la selecció del Brasil.

Futbol

Pel que fa al futbol, tres seran els blaugranes que hi participin. Es tracta del darrer a arribar a la casa i flamant campió de l’Eurocopa, Jordi Alba, així com també Martín Montoya i Cristian Tello.

Atletisme

Pel que fa a l’atletisme, la mare de tots els esports i el que dóna sentit als Jocs Olímpics, quatre seran els representants del FC Barcelona. Es tracta dels velocistes Ángel David Rodríguez (100 m i 4x100) i Jackson Quiñónez (110 m tanca i 4x100), del fondista Abdelaziz Merzougui (3.000m obstacles) i del maratonià de 36 anys Nacho Cáceres.      

El futbol, el més matiner

El futbol, que compta amb tres representants blaugrana a la selecció espanyola, és l’esport amb representació del FC Barcelona, que comença més d’hora. Ho farà el 26 de juliol amb un interessant Espanya-Japó (15.45 hores).

Per veure en acció la resta d’esportistes blaugrana, tret de l’atletisme –no comencen les proves fins al 3 d’agost-,  caldrà esperar tres dies més tard. Serà el 29 de juliol quan debutin l’handbol i el bàsquet. Els primers jugadors barcelonistes que podrem seguir són els suecs, que debutaran davant Tunísia, a les 15.30 hores. Espanya, amb sis blaugranes, debutarà també el 29 a les 17.15 hores davant Sèrbia, França, amb Sorhaindo, jugarà a les 20.30 hores davant l’amfitriona Gran Bretanya i, finalment, l’Hongria de Laszlo Nagy debutarà al torneig olímpic a les 22.15 hores davant Dinamarca.

Pel que fa al bàsquet, els quatre jugadors del Barça Regal que seran a Londres debuten també el dia 29 de juliol. Brasil ho farà davant Austràlia, o el que és el mateix, duel entre dos bons amics com son Marcelinho Huertas i Joe Ingles a les 12.15 hores. Espanya, per la seva banda, tindrà un teòric debut plàcid davant la Xina a les 17.45 hores.

Navarro iguala Epi

En el cas del bàsquet val la pena destacar la figura de Juan Carlos Navarro (Sidney’00, Atenes’04, Pequín’08, Londres’12), que participarà en els seus quarts Jocs Olímpics i igualarà d’aquesta manera un altre històric blaugrana amb quatre participacions, Juan Antonio San Epifanio (Moscou’80, Los Ángeles’84, Seúl’88, Barcelona’92). Navarro, a més, té l’honor de ser de tota la representació blaugrana a Londres,  l’esportista que més participacions té en uns Jocs Olímpics.

Tornar a dalt