fcb.portal.reset.password

Un moment de l'entrega del bust. FOTO: GERMÁN PARGA-FCB.

La figura de l'expresident Enric Martí Carreto, que va dirigir el Barça entre el 16 de juliol del 1952 i el 22 de setembre del 1953, va recuperar protagonisme dissabte al Camp Nou. Dionisia Martí, néta de l'expresident, va cedir un bust del seu avi al FC Barcelona, perquè sigui exposat al Museu del Club.

En els prolegòmens del partit contra la Reial Societat, el president Sandro Rosell, acompanyat dels vicepresidents Carles Vilarrubí i Jordi Cardoner i dels directius Ramon Pont i Toni Freixa, va rebre l'obsequi de mans de Dinonisia Martí i la seva família, a la Llotja del Camp Nou.

Enric Martí Carreto, que havia estat vicepresident durant l'etapa d'Agustí Montal Galobart, va heretar un club triomfant, l'any 1952. Sota la seva presidència, l'equip barcelonista es va adjudicar la Lliga, la Copa i la Copa Eva Duarte. Però malgrat els èxits esportius, la seva gran gestió es va veure truncada per l'esclat del 'cas Di Stefano', que acabaria provocant la seva dimissió com a dirigent blaugrana.

Rosell: "Presidir el Club en aquella època no era fàcil"

En l'acte de lliurament, el president Sandro Rosell es va referir a la complicada etapa que va haver de viure Enric Martí Carreto en el tram final del seu mandat. "Presidir el Club en aquella època no era fàcil", va comentar. "Va ser un home de seny, en un anys difícils", va afegir la seva néta, al mateix temps que mostrava la seva satisfacció per aquest acte íntim però ple de simbolisme: "És un gran honor. Ha estat un dia molt especial i ple d'emotivitat".

Dinonisia Martí, que viu actualment a Madrid, creu que el Museu del Barça "és el millor lloc on podria estar el bust del meu avi; ell n'estaria molt orgullós". "Era un home d'una gran bondat. Li agradava la vida en família. Era el meu padrí i teníem una relació molt especial", recordava la seva néta a Barça TV.

Tornar a dalt