fcb.portal.reset.password

Jaume Monés, a la conferència. FOTO: Teknon.

Jordi Monés, doctor en oftalmologia, directiu de la junta del FC Barcelona i encarregat del departament mèdic del Club, ha fet aquest dijous a la tarda una conferència titulada ‘Barça sense fum: l’èxit d’una iniciativa pionera’. En el marc de la jornada divulgativa sobre el tabac "Surt del fum!", organitzada pel Centre Mèdic Teknon en el dia mundial sense tabac, el doctor Monés ha repassat l’experiència d’‘Un Barça sense fum’, impulsada per l’actual Junta Directiva després que l’assemblea de compromissaris del setembre del 2011 aprovés i votés la idea amb una àmplia majoria.

Elogis estatals

La iniciativa, que inicialment era un Camp Nou sense fum, es va fer forta ràpidament, i l’entitat blaugrana va decidir fer un pas endavant i definir un Barça sense fum, fet que feia extensible la proposta a totes les instal·lacions del Club. Monés ha destacat, després de la primera temporada amb un Barça sense fum, el compromís demostrat per tota la massa social del barcelonisme, fet que, ressalta, és un acte de coherència del Club amb els seus valors de respecte, salut i maduresa. En declaracions a Barça TV i www.fcbarcelona.cat, el directiu ha reconegut: “Érem conscients de l’impacte i vam pensar que era una bona oportunitat per promoure la salut, no només dels nostres aficionats, sinó que transcendís el Club”.

I és que aquesta iniciativa, pionera a l’estat espanyol, ja ha estat elogiada per diversos organismes, com per exemple la Sociedad Española de Medicina en Familia y Comunitaria (semFYC), que ja va premiar el Club aquest mes de gener.

I europeus

En aquest sentit, el directiu blaugrana ha aprofitat la conferència per anunciar que la Comissió Europea també ha valorat molt positivament la iniciativa del FC Barcelona. Combatre el tabaquisme és, en matèria de salut, una de les prioritats en les quals l’organisme europeu dedica més esforços, campanyes i iniciatives. Un bon exemple és la campanya que la Comissió europea va engegar el mes de juny passat, anomenada 'Ex-smokers are unstoppable' (Els exfumadors són imparables). Amb l’objectiu d’animar els europeus a deixar de fumar, així com encoratjar els exfumadors a seguir sent-ho, l’organisme va crear una reeixida eina 'on-line', l’iCoach, una plataforma interactiva i gratuïta destinada a orientar en l’àmbit de la salut els fumadors.

Campanyes conjuntes

Per tots aquests motius, en el marc de la seva conferència al Centre Mèdic Teknon, el doctor Monés ha avançat que el FC Barcelona i la Comissió Europea han començat a treballar conjuntament en un acord per unir forces en la lluita contra el tabaquisme. La Comissió Europea destaca el compromís i la transcendència del FC Barcelona. Aquest acord es traduirà en campanyes conjuntes de comunicació de cara a la temporada que ve i que es coneixeran en les properes setmanes. “No ens esperàvem un efecte tan gran”, confessava Monés.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();