fcb.portal.reset.password

Vilanova, durant un entrenament / FOTO: ARXIU FCB

La decisió de Josep Guardiola de no seguir al capdavant del FC Barcelona la temporada vinent hauria pogut provocar un rumor constant de futurs possibles successors durant els propers dies. Des del Club, però, tal com va reconèixer aquest divendres Andoni Zubizarreta, s’ha treballat sempre amb una mateixa idea: apostar per gent de l’Entitat, com es fa també abans de fitxar cap jugador. D’aquesta manera, amb l’adéu de Guardiola, el Club creu ara en Tito Vilanova, el seu segon tècnic durant els últims cinc anys.

Bàsquet i handbol, casos idèntics

Aquest relleu natural ha estat una tònica habitual en els darrers anys a Can Barça. A la secció de bàsquet, l’adéu de Dusko Ivanovic va motivar l’arribada de Xavi Pascual, el segon entrenador: ja ha guanyat 11 títols des que dirigeix el Barça Regal.

Semblant va ser el cas a la secció d’handbol, on la destitució de Manolo Cadenas va permetre a l’altre Xavi Pascual, el seu ajudant, posar-se al capdavant del Barça Intersport. Els resultats, inqüestionables: ara fa un any, l’equip assolia un doblet (Lliga i Champions) històric. En aquests dos casos, el Club va apostar sempre pel segon entrenador, abans de buscar fora de casa una altra solució.

Al futbol sala i a l’hoquei, tècnics de casa

Més matisos tenen els casos de les seccions de futbol sala i d’hoquei. Al Barça Alusport, l’entrenador des de la temporada 2004/05 és Marc Carmona, exjugador blaugrana i exsecretari tècnic de la secció. A l’hoquei, el cinquè entrenador de la casa: Gaby Cairo. Cairo, excapità i jugador blaugrana durant 11 anys, dirigeix el FC Barcelona des de l’inici d’aquest curs 2011/12.

L’elecció de Tito Vilanova com a entrenador del primer equip, doncs, no és fruit de la casualitat, sinó d’un relat de Club. D’una manera de fer.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();