fcb.portal.reset.password

Josep Aubach

Nascut a Montoliu (Lleida) l'11 de març de 1917, Aubach va ser un defensa dret fort i contundent. Va jugar al Lleida i al Tàrrega abans de passar al FC Barcelona a les acaballes de la temporada 1934/35, en què només va jugar tres partits amistosos, essent el seu debut el 26 de maig del 1935 a un matx al camp del Girona.

Malgrat la seva joventut, a la campanya 1935/36 va disputar dos partits de Lliga amb l'equip blaugrana, el primer el 22 de març del 1936 a Chamartín davant el Madrid i el segon una setmana després a les Corts contra l'Osasuna, compartint alineació amb figures de la talla de Pedrol, Balmanya, Ventolrà, Raich i Escolà.

Enrolat a l'exèrcit republicà

Començada la Guerra Civil, Aubach va arribar a jugar quatre partits amistosos a la temporada 1936/37. L'últim partit amb la samarreta blaugrana el va disputar el 5 de desembre del 1936 al terreny de l'Hospitalet. Poc després, el gener del 1937, va marxar al front a lluitar com a voluntari amb l'exèrcit republicà. Acabat el conflicte bèl·lic sense novetat, va jugar successivament al Reus, a la UE Lleida i l'Oviedo.

Homenatjat l'any 1999

El 8 de maig de 1999 el FC Barcelona i la UE Lleida van tributar al Camp d'Esports de l'equip lleidatà un homenatge conjunt a tots els jugadors del Barça nascuts a la província de Lleida. Hi van assistir Josep Aubach, Josep Vila, Enric Gensana, Enric Ribelles, Josep Maria Fusté i Antoni Torres, entre d'altres.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();