fcb.portal.reset.password

Rosell, durant la conferència / FOTO: ASPIRE4SPORT

Zubizarreta, durant la conferència / FOTO: ASPIRE4SPORT

Zubizarreta, durant la conferència / FOTO: ASPIRE4SPORT

Sandro Rosell ha expressat a Qatar, en el marc de les conferències Aspire4Sports, l'objectiu del Barça de "seguir sent el millor club del món". "El repte és mantenir aquest posicionament, no només dins el terreny de joc sinó també fora de l'àmbit esportiu", ha explicat sobre els principals reptes del futur per al FC Barcelona. Davant un auditori de representants del món de l'esport i dels negocis, Rosell ha insistit que "cal que la gent se senti identificada amb els valors del club i la seva filosofia de joc". Aquests dos aspectes contribuiran, segons Rosell, que el Barça segueixi arribant cada cop a més aficionats arreu del món.

Pel que fa a la gestió del Club, el president ha recordat que, després de guanyar les eleccions, un dels primers reptes que es va marcar la nova Junta va ser el de reduir el deute del Club. "Hem de trobar l'equilibri entre reduir el deute i fer les inversions necessàries per mantenir l'excel·lència esportiva", ha afegit, sense renunciar a les aportacions que el Club fa, per exemple, en matèria de solidaritat. "Tenim una política restrictiva per reduir el deute cada any i treballem en aquesta línia. Però això no ens impedeix que cada temporada seguim invertint en l'àmbit esportiu".

Aposta decidida per la gent de casa

En aquesta política esportiva, el paper de la Masia i del futbol formatiu del Barça hi juga un paper decisiu, tal com ha recordat Sandro Rosell: "Per tenir bons jugadors els pots fitxar a fora o els pots produir a casa. Nosaltres hem optat clarament per aquesta segona opció". Al mateix temps, ha recordat que si aquests jugadors arriben a formar part de l'elit del futbol internacional, han de tenir una remuneració econòmica al mateix nivell: "A la Masia estem formant els millors jugadors del món. Estarem encantats de pagar-los bé, perquè això voldrà dir que estaran entre els millors jugadors".

Sandro Rosell també ha estat qüestionat sobre la idoneïtat de disputar partits de la Lliga espanyola a les 12 del migdia, per satisfer la demanda del mercat asiàtic. En aquest sentit, ha apostat per "acostar-nos al mercat asiàtic d'altres maneres; nosaltres tenim plans per fer-ho". Els drets televisius han estat un tema recurrent en la conversa, que, segons el president del Barça, canviarà en els pròxims anys. Rosell creu que s'ha de modificar la manera de comercialitzar els drets de la Lliga espanyola i que cal tendir a fer-ho de manera col·lectiva. Després de recordar la necessitat de reduir el nombre d'equips de la Lliga, creu que les dates que s'alliberin del calendari es poden destinar a disputar més partits de la Lliga de Campions o d'amistosos de clubs, fet que suposarà un augment dels seus ingressos.

De fet, la situació financera dels clubs de futbol també ha estat un tema de debat. El màxim dirigent del FC Barcelona s'ha mostrat partidari del 'fair play' financer que està impulsant la UEFA, però ha anant una mica més enllà: "S'ha de controlar també qui posa els diners als clubs. No es tracta només de revisar els ingressos i les despeses, sinó que s'ha de veure d'on vénen aquests diners. Estic en contra d'aquest tipus d'especulació en el món del futbol".

Per últim, també ha parlat de la vinculació amb Qatar Foundation. El patrocini de la samarreta permet al Barça "lluitar contra una situació de desavantatge competitiu que s'havia generat amb altres grans clubs europeus i, al mateix temps, seguir treballant per mantenir l'excel·lència esportiva". Ha recordat els valors democràtics del Club i que l'assemblea de compromissaris va aprovar el patrocini de Qatar amb un 90% de vots a favor. "Estic molt feliç de com vam fer-ho i també del resultat obtingut", ha dit sobre la votació dels socis.

Folguera i Zubizarreta, també ponents

Després de la intervenció de Sandro Rosell, també han participat Carles Folguera i Andoni Zubizarreta. El director de la Masia ha explicat que la responsabilitat del Barça va més enllà de l'àmbit esportiu, sinó que també abasta la formació humana dels residents. En aquest aspecte hi intervenen factors com l'educació o l'entorn familiar que fomenta la Masia. Sobre l'objectiu de l'excel·lència esportiva que persegueixen tots els esportistes del Barça, Folguera ha destacat aspectes com el talent, la motivació i el desig d'aprendre sempre, acompanyat de l'esperit autocrític.

Per la seva banda, Andoni Zubizarreta ha situat la figura del futbolista, des del punt de vista esportiu i humà, com a eix fonamental de l'estructura organitzativa del futbol al FC Barcelona, per damunt del sistema de joc o d'altres aspectes col·laterals. El director esportiu del Barça ha comptat amb esportistes il·lustres entre el seu auditori, com ara Carl Lewis, Bob Beamon i Nadia Comaneci, que participaven posteriorment en una altra sessió d'Aspire4Sports.

Tornar a dalt