fcb.portal.reset.password

Rosell, en la reunió de l'ECA. / FOTO: FCB.

Sandro Rosell, president del FC Barcelona i vicepresident del comitè executiu de l'Asociació de Clubs Europeus (ECA), ha assistit aquest dimarts a l'assemblea general de l'ECA que s'ha fet avui a Varsòvia (Polònia). El comitè executiu de l'ECA ha plantejat un seguit de preacords, que s'han de ratificar pel congrés de la UEFA de finals de març a Istanbul (Turquia), que afecten principalment els àmbits financer i de govern, així com el calendari de les competicions internacionals.

En l'aspecte financer un dels punts més destacats és la compensació per la cessió de jugadors per  les Eurocopes del 2012 i del 2016. Aquest acord  millorarà significativament la xifra de 55 milions d'euros pactada el 2008 per aquesta propera edició del 2012, i estableix una xifra rècord per al que es farà a Polònia i Ucraïna l'any 2016.

Assegurança obligatòria per cobrir el risc de lesió

Un altre acord significatiu en l'àmbit financer és el que fa referència a l'establiment d'una assegurança obligatòria que pagarà la UEFA i que cobrirà el risc de lesió dels jugadors que militin en clubs europeus i que participin en partits internacionals amb la seva selecció, ja siguin oficials o amistosos. Aquesta assegurança entrarà també en vigor a partir de la propera Eurocopa de seleccions.

Pel que respecta al calendari de partits internacionals, s'ha acordat amb la UEFA racionalitzar i disminuir el nombre de convocatòries i que afectaria principalment les dates internacionals corresponents al mes d'agost.

Més pes dels clubs

També hi ha hagut avenços significatius en temes de govern i representació, sobretot per allò que fa referència a una presència més gran de clubs en la presa de decisions dins dels òrgans de la UEFA. Fruit d'això, no es prendrà cap decisió que afecti els clubs sense el seu consentiment previ. En concret, els clubs tindran molta més veu a través del Clubs Competitons Comitee, del qual el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, és un dels membres més actius.

Precisament, el Clubs Competition Comitee ha estat l'encarregat d'elaborar una sèrie de modificacions, ratificades per l'assemblea, i que afecten aspectes propis de la competició. Algunes d'aquestes modificacions són, per exemple, la de fixar en 3 centímetres l'alçada màxima de la gespa i que la sanció d'un partit de suspensió a un jugador s'estableixi, en la fase prèvia de la Champions, a partir de les tres targetes grogues. Aquestes propostes s'haurien d'aprovar posteriorment al comitè executiu de la UEFA.

Aquesta assemblea general ha servit també per seguir avançant en la regulació del  'fair play' financer que impulsa la UEFA i que té com a objectiu protegir la salut econòmica dels clubs de futbol. En aquest àmbit,  s'ha entrat ja en una fase d'implementació del projecte.

Un darrer punt rellevant de la reunió ha estat allò que afecta els afers europeus de caràcter general i entre els quals destaca l'acord de diàleg social, així com les discussions sobre l'informe Fisas que fa referència a l'especificitat de l'esport dins de la Unió Europea. Per tractar aquesta àmplia qüestió s'ha aprofitat per convidar a aquesta assemblea representants de clubs d'altres esports com l'handbol i el bàsquet.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();